Tapparan Jani Lajunen: ”Jossei näissä voita, niin sitten lähtee lomille”

Jani Lajunen on pudotuspelien näköinen mies. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto.

Jani Lajunen on kuin muuttolinnut – saapuu mestoille vasta keväällä.

Jos jonkun peli muuttuu runkosarjasta kuin taikaiskusta, niin se on Jani Lajunen. Lajusen läsnäolo playoffeissa on käsin kosketeltavaa ja paistaa ylimmälle riville asti. 

Tappara–Ilves-sarjan seitsemännessä pelissä Lajunen ohjasi kauden ensimmäisen playoff-maalinsa. Lajusen tehot ovat nyt 1+3, jolla hän jakaa Tapparan sisäisen pistepörssin keulapaikan. Lajusen rooli on kuitenkin myös paljon muuta – maalineduspainia, kulmavääntöä ja karvauspeliä.

Lajunen painotti Ilves-pelin alun merkitystä.

- Saatiin hyvä alku peliin, kaksi maalia. Hyvä peli tänään. Avausmaalin merkitys tietysti oli iso, vapautti vähän meitäkin. Ja sitten saatiin aika nopeasti toinen.

Lajunen teki maalinsa siniviivaohjauksesta. Pudotuspeleille on tyypillistä, että aikaa ja tilaa on vähän, joten maalit harvoin ovat mitään varsinaisia naatiskeluja.

- Kyllä puhuttiin siitä, että pitää saada kiekkoa maalille. Kyllä se nyt tuotti tulosta.

Lajusella on paljon kokemusta erilaisista sarjoista ja erilaista pudotuspelisarjoista.

- Vaikea verrata sarjoja, kun kaikki ovat vähän erilaisia. Ei tämä kauheasti kuitenkaan niistä muista eroo.

Paikalliskamppailu loi sarjaan silti oman jännityksensä.

- Kyllä tämä oli kuitenkin vähän spesiaali tapaus. Paikalliskamppailu ja koko kaupunki vähän jännittää. Varmaan pelaajatkin välillä vähän jännittää. Tämä peli kuvasi hyvin koko sarjaa: tasaisia vääntöjä ovat olleet. Ilves pelasi hienosti kaikki pelit. Ei antanut kyllä yhtään helppoo meille. Täytyy nostaa hattua.

Myös Lajunen oli Tapolan kanssa samaa mieltä, että Tappara pääsi liian helpolla runkosarjassa.

- Pelin tason laski. Nyt vähän löydettiin taas sitä omaa.

Pudotuspelit sytyttävät Lajusen.

- Näitä on kiva pelata. Jossei näissä voita, niin sitten lähtee lomille. Mieluummin pelaa kuin lomailee. Kaikki laitetaan joka ilta ja katotaan mihin se riittää.