Tapparan finaaliliput myyntiin torstaina kello 12

Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Kun sama seura on viidettä kertaa peräkkäin mukana finaaleissa, tietyt käytännön asiat hoituvat jo rutiinilla. Lippurumba on yksi tällaisista asioista.

Tappara tiedotti jo Hakametsän keskiviikon loppuhulinoiden aikana, että kahden ensimmäisen Tampereella pelattavan finaaliottelun liput tulevat myyntiin torstaina kello 12. Lippuja myydään Ticketmasterin ennakkomyyntipisteissä ja verkkokaupassa.

Vaikka tamperelaisten finaalivastustaja ei ole vielä selvillä, tiedossa on, että Hakametsä on loppuotteluiden näyttömönä varmuudella tiistaina 18. huhtikuuta ja lauantaina 22. huhtikuuta.

Torstaina myyntiin tulevasta lippupotista lohkaistaan Liigan käytäntöjen mukaan siivu vierasjoukkueen faneille, ovat he sitten KalPan tai JYPin kannnattajia. 

– Vierasjoukkueen kiintiö on 350 lippua eli tälle määrälle on automaattinen varaus, Tapparan Tero Aalto sanoo. 

Vaikka kiinnostus lippuja kohtaan on varmasti kova, otteluja ei vielä virallisesti voi myydä loppuun tänään. Oikea termi on "loppuunvarattu".

– Se tarkoittaa sitä, että verkkokaupassa ei enää paikkoja vapaana. Yleensä pelipäivinä tulee aina muutamia lippuja vielä tarjolle.

Mestaruus ratkeaa totuttuun tapaan neljällä voitolla eli paras seitsemästä systeemillä. 

Keskiviikon viidettä välierää seurasi 5866 katsojaa. Päätöserän ratkaisuhetkillä eli kapteeni Jukka Peltolan hurjan henkilökohtaisen näytöksen aikana ei olisi suin surminkaan voinut kuvitella, että hallissa voisi olla vielä lähes 1500 ääntä pitävää kannattajaa enemmän. Meteli oli hurja ja tunnelma upea.