Tapparalta väkevä kakkoserä – Kuusela osui toisessa kotiottelussa putkeen

Pitkän uransa 147:ttä playoff-ottelua pelaava Kristian Kuusela tietää, että maltti on pudotuspeleissä valttia. Tappara-laituri korosti Kiekkoareenan välipäivän haastattelussa, että peliasiat kannattaa painaa tyystin taka-alalle, kun sulkee hallin oven takanaan.

Hakametsän loppuunmyydyssä lauantaisaunassa Kuusela avasi ottelun maalihanat. Kuusela laukoi toisen erän viidennellä minuutilla kiekon ohi voimattoman Eero Kilpeläisen. Jan-Mikael Järvinen ja Jukka Peltola tekivät osumaan erinomaisen esityön.

Kahden erän jälkeen kirvesrinnat johtavat kolmatta loppuottelua niukasti, mutta ansaitusti 1–0.

Heti perään KalPan Joonas Lyytinen erehtyi laukomaan kiekon vihellyksen jälkeen kohti Tappara-vahti Dominik Hrachovinaa.

Finaaliparin ainoa pohjoisamerikkalaispelaaja Blake Parlett reagoi tilnanteeseen niin kuin vastaaviin tilanteisiin Pohjois-Amerikassa tavataan reagoida: nyrkit pystyssä kuin porilaisessa nakkikioskin jonossa.

Lyytinen nosti heti käden sovittelevasti pystyyn virheensä merkiksi, mutta se ei auttanut. Parlettin lisäksi kurinpalautusta antoi kaksi muuta kirvesrintaa, ja kun kevytrakenteinen KalPa-pakki oli selvinnyt hikisen hanskan hieromisesta omaan naamaansa, erotuomarit passittivat vielä hänet kymmenen minuutin käytösrangaistukselle, jonka syynä oli "epäurheilijamainen käytös".