Tapparalta jälleen räväkkä alku HIFK:ta vastaan – Niklas Bäckström yllätettiin jo 5 minuutin pelin jälkeen

Kaksi ensimmäistä välieräkamppailua voittanut Tappara aloitti myös kolmannen HIFK-ottelun tehokkaasti. 

Kotijoukkue avasi maalitilinsä jo reilun viiden minuutin pelin jälkeen, kun Valtteri Kemiläinen tulitti kiekon ohi torjuntavastuun saaneen Niklas Bäckströmin. Syöttöpisteet osumaan kuittasivat Jani Lajunen ja Veli-Matti Savinainen.

HIFK:n amerikkalaispuolustaja Matt Generous todisti tätätkin osumaa lähietäisyydeltä. Generous on ollut tässä välieräsarjassa jäällä kaikkien muiden Tapparan maalien aikana, paitsi Savinaisen avausottelussa tyhjiin tekemän 2–0:n.

HIFK pääsi erätauolle 1–1-tasatilanteesta, kun Ryan O'Connor onnistui ylivoimalla Juhamatti Aaltosen esityöstä. YV-maali oli punakypärille vasta playoffien toinen ja ensimmäinen kirvesrintojen verkkoon.

HIFK:n peliaikakuninkaat ensimmäisessä erässä olivat puolustajat Saku Salmela (7.21) ja Miro Heiskanen (7.01).Tapparasta eniten peliaikaa puolestaan saivat puolustajat Aleksi Salonen (6.55) ja Blake Parlett (6.31).

Kolmas välieräottelu on houkutellut yleisöä aivan eri malliin kuin ottelusarjan avaus tiistaina. Hakametsä on lauantaina loppuumyyty, ensimmäinen HIFK-kamppailu ei vetänyt lehtereille kuin 4897 silmäparia.