Tapparalla on ollut kaksi murheenkryyniä, toinen niistä on JYP

JYP avaa vuoden 2017 kotiottelunsa mittaamalla sarjakärki Tapparan vireen. Hurrikaaniryhmä pääsi uuden vuoden viettoon neljän ottelun voittoputkessa, Tappara puolestaan on voittanut peräti yhdeksän ottelua jonoon.

Tuomas Pihlman ei ole tänään JYPin kokoonpanossa mukana.

JYP on tehnyt kokoonpanomuutoksia jonkin verran sitten perjantain Pelicans-ottelun. Hurrikaaniseuran ilmoituksen mukaan koko rosteri on tällä haavaa pelikykyinen, joten mielenkiintoinen nimi on varakapteeni Tuomas Pihlman, joka ei ole kokoonpanossa mukana. Katsomokomennus on 34-vuotiaalle konkarille peräti harvinainen.

Pihlman aloitti kauden viimeistelemällä ensimmäisen 16 kierroksen aikana kuusi maalia. Edelliset viisitoista kierrosta ruuti on kuitenkin ollut märkää ja ottelukohtainen peliaikakin pudonnut ajoittain jopa alle kymmenen minuutin. Pihlman on edelleen JYPin sisäisessä maalipörssissä neljännellä sijalla.

Hurrikaaniryhmän maalin suulle palaa yhden ottelun tauon jälkeen Juho Olkinuora, joka kohtaa kasvattajaseuransa Tapparan toisen kerran liigaurallaan. Olkinuora lähti kirvesrinnoista maailmalle jo 16-vuotiaana poikana, eikä ole sen jälkeen Tapparaa edustanut. Hän kohtasi Tapparan ensimmäisen kerran marraskuussa pelatessaan kauden ensimmäistä pätkäsopimustaan SaiPassa.

Olkinuora korvasi silloin Jussi Markkasen toisen erän lopulla, torjui 12 kertaa ja joutui päästämään selkänsä taakse kaksi kiekkoa. Olkinuoran JYP-sopimus on tällä haavaa voimassa 13. tammikuuta saakka, mutta pelkkiä voittoja hurrikaanipaidassa torjunut veräjänvartija lienee jatkosopimuksessa kiinni.

Tappara ei ole hävinnyt tällä kaudella kertaakaan kahta ottelua peräkkäin ja on dominoinut liigaa koko kauden. Kaksi murheenkryyniä joukkueella on kuitenkin ollut. Jukurit on vienyt kauden keskinäisistä kohtaamisista täydet kuusi pistettä, JYP puolestaan keskinäisten pisteet 4-2.

Sarjakakkonen KalPan kanssa pisteet ovat tasan 3-3. Kaikkia muita joukkueita vastaan Tappara on toistaiseksi ollut niskan päällä.