Tapparalla edessä rookie-ilta

Kun tapparalaisia ei näkynyt Lugano-tappion jälkeen ripeästi median edessä, hätäisimmät alkoivat jo puhua kriisipalaverista.

Totta kai Jussi Tapola kävi pelitapahtumat kriittisesti läpi, ja tappion tuoma ketutus näkyi myös pelaajien kasvoilta, mutta tunnelma ei lopulta kuitenkaan ollut haudanvakava. Loppuillan sävy paljastui, kun pizzalähetti kiikutti herkullisilta tuoksuvia lämpölaukkuja kirvesrintojen pukukoppiin. Edessä oli rookie-ilta.

– Se ei rajoitu mitenkään pelaajien iän mukaan, vaan sen perusteella, että kaikki ne ovat rookieita, jotka ovat nyt ensimmäistä kauttaan Tapparassa, kotijoukkueen ainokaisen maalin pohjustanut Jan-Mikael Järvinen kertoi.

Järvistä silmin nähden korpesi kotitappio, mutta tulokselle ei enää summerin soitua mahtanut mitään.

– Jatkon kannalta voi tietysti olla hyväkin, että pelissä tuli takkiin, mutta kyllähän pelit se pääjuttu ovat.

Samaa mieltä oli yksi rookie-illan keltanokista, Valtteri Kemiläinen. JYPistä tullut puolustaja laukoi Tapparan kavennuksen 1–2:een avauserässä.

– Huono maku jäi. Ei saatu pisteitä, eikä peliä omalle tasolle, Kemiläinen manasi.

– Yksittäistä syytä en osaa sanoa, mutta peliä pitäisi ehkä yksinkertaistaa, varsinkin silloin kun on huono jää. Pyörimme liikaa kulmissa, ei maaleja sieltä tule, Kemiläinen puntaroi.

Kemiläisen osuma jäi 3–1-kotitappiossa Tapparan ainoaksi. Luganon Alessio Bertaggia avasi maalihanat jo ennen kuin digitaalikello oli ehtinyt käydeä edes kahta minuuttia. Luganon seuraavaan osumaankaan ei mennyt keskialoituksesta kahta minuuttia. Tällä kertaa oli maajoukkueratsu Damien Brunnerin vuoro karauttaa irti Tappara-puolustukselta ja ohittaa vahtivuorossa ollut Teemu Lassila.

Alle neljässä minuttissa tullut kahden maalin takaa-ajoasema teki Tapparasta takaa-ajajan koko otteluun. Edes Valtteri Kemiläisen Pekka Saravon ja Jan-Mikael Järvisen esityöstä iskemä kavennus ei kääntänyt yleisilmettä. Lugano ryhmitti puolustavan viisikkonsa tiiviiksi ja iski osuvasti vastaan aina paikan saatuaan.

TPS-lähtöisellä Manu Honkasella oli päätöserässä avaimet käsissään tuoda Tappara vielä voittotaisteluun, mutta yksin läpi päässeen Honkasen rystynosto paukahti plekseihin.

Tapparan saldona kolmesta CHL-kamppailusta on nyt yksi voitto. Jatkoonpääsy edellyttää käytännössä sitä, että kirvesrintojen pitää pystyä kiskomaan kotivoitto Mannheimista, jolle viikko sitten Saksassa hävisi