Tappara varma CHL:ssä, mutta kuka vie toisen paikan?

Tomi Kallio on pelannut CHL:ää niin Växjön kuin TPS:n joukkueissa. Liigan loppukierrosten aikana TPS voi varmistaa paikkansa ensi kaudeksi jo nyt. Kuva Europhoto/Jukka Rautio.

Tappara on jo varmistanut runkosarjan voittajana paikkansa ensi kauden Champions Hockey Leaguessa, mutta kamppailussa kakkospaikasta lisäpanoksena toinen paikka CHL:ssä. Siitä kiinni ovat TPS, KalPa ja JYP, joiden eroa on vain kolme pistettä.

Ensi kaudella CHL:ssä on 32 joukkuetta, joista 24 on kuudesta perustajaliigasta. Jako näiden kesken on tehty aiempien kausien menestyksen perusteella. Se on: Ruotsi ja Suomi viisi, Sveitsi ja Tšekki neljä sekä Saksa ja Itävalta kolme joukkuetta.

Nämä joukkueet päätettään seuraavassa järjestyksessä: 1) maan mestari eli pudotuspelien voittaja, 2) runkosarjan ykkönen, 3) runkosarjan kakkonen, 4) loppuottelun hävinnyt, 5) paremmin runkosarjassa sijoittunut välierien häviäjä, 6) huonommin runkosarjassa sijoittunut välierien häviäjä, 7) runkosarjan kolmas, 8) runkosarjan neljäs, 9) runkosarjan viides.

Joku joukkue voi tietysti saada paikan kahdenkin kriteerien kautta. Siksi CHL:n säännöissä on määritelty noinkin monta mahdollisuutta.

Tämän kauden voittaja Frölunda on jo saanut paikan, mutta sen CHL-voitto ei nosta Ruotsin kiintiötä. Siellä Växjö Lakers on myös jo varmistanut paikkansa, mutta Linköping HC tai HV71 voi vielä nousta kakkoseksi ja varmistaa paikkansa.

Tšekin runkosarja on jo päättynyt. Varmat joukkueet ensi kauden CHL:ään Bili Tygri Liberec ja Ocelari Trinec. Myös Sveitsin, Saksan ja Itävallan runkosarjat ovat ohi. Varmat edustajat ovat: Sveitsistä SC Bern ja ZSC Lions Zürichistä, Saksasta Red Bull München ja Adler Mannheim sekä Itävallasta Red Bull Salzburg ja Vienna Capitals.

Suomessa loppuohjelmassa ovat tänään Jukurit-JYP, Pelicans-TPS ja Sport-KalPa, keskiviikkona Ässät-KalPa, torstaina Kärpät-TPS, lauantaina JYP-KooKoo, KalPa-Sport ja SaiPa-TPS sekä maanantaina HIFK-JYP, Lukko-KalPa ja TPS-Ässät.

Perustajaliigojen paikkojen ohella kahdeksan menee haastajaliigojen joukkueille. Tähän ryhmään kuuluvat Norjan, Ranskan, Slovakian, Tanskan ja Valko-Venäjän mestarit. Varma paikka on myös Britannian Nottingham Panthersilla, kun se voitti Continental Cupin.