Tappara-sankari Jukka Peltola: "Olemme ansainneet tämän"

Jukka Peltola huudatti kotiyleisöä 2-2-tasoitusosumallaan. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto
Jukka Peltola huudatti kotiyleisöä 2-2-tasoitusosumallaan. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto

Tappara eteni jo viidennellä kaudella peräjälkeen SM-liigan finaaleihin hoitamalla HIFK:n välierissä otteluvoitoin 4-1. Katkaisupelin sankariksi nousi kaksi maalia iskenyt kapteeni Jukka Peltola.

Peltolan maalit syntyivät kolmannessa erässä 37 sekunnin sisällä toisistaan, minkä lisäksi 29-vuotias hyökkääjä hankki vastustajalle vielä jäähyn, jonka aikana Tappara iski ottelun voittomaaliksi jääneen neljännen osuman.

- Sain siinä pari hyvä paikkaa, sattuivat molemmat menemään sisään. Se on niin yksinkertaista joskus, Peltola kertasi tehohetkeään.

- Toisessa Blake Parlett pelasi niin hienon paikan siihen keskelle, että pääsin ihan nokikkain molarin kanssa, ja ensimmäisessä pääsin ihan varkain siitä pakkien välistä. Onneksi osui tällä kerralla.

Tappara lähti kolmanteen erään maalin takaa-ajoasemasta, mutta pystyi kääntämään pelin aktiivisella pelillä edukseen. Se oli myös joukkueen suunnitelma, joka erätauolla punottiin valmiiksi.

- Päätimme, että lyömme kunnon pyörremyrskyn kehiin ja kaikki peliin. Saimmekin siitä sitten nopeasti tehtyä muutaman pussin, ja siitä eteenpäin pelasimmekin sitten aika solidia peliä loppuun asti.

Kolmatta kauttaan Tapparan kapteenina toimiva Peltola on totuttu näkemään ratkaisuhetkillä tavallisesti muissa rooleissa kuin maalintekijänä. Tällä kerralla paljasjalkaisesta tamperelaisesta paljastui kuitenkin uusi puoli.

- Välillä osuvat maalintekopaikat ja maalit jollekin, välillä sitten taas blokit ja purut. Tänäänkin monta jätkää hyppäsi kiekon eteen, ja tekivät niitä ihan yhtä tärkeitä juttuja meille kuin minäkin. Vähän illasta toiseen vaihtelee, että kuka tekee mitäkin: se on hyvän joukkueen merkki, Peltola kehuu joukkuettaan.

Viides peräkkäinen finaalipaikka sivuaa TPS:n vuosina 1993-97 tekemää Suomen ennätystä. Peltola kuitenkin vakuuttaa, että loppuottelusarjoihin ei olla Tapparassakaan vielä totuttu.

- Kyllä nämä ovat aina ainutlaatuisia paikkoja. Täytyy arvostaa sitä mahdollisuutta, minkä olemme itsellemme luoneet. Ei tässä nyt tietysti mitään konfetteja ilmaan heitellä, mutta eiköhän jokainen sisimmässään tunne, että olemme ansainneet tämän ja osaa olla onnellinen siitä.

Kirvesrinnat hoitivat välierät lopulta nopeasti viidessä ottelussa, kun puolivälieriin paikallisvastustaja Ilvestä vastaan kului täydet seitsemän ottelua. Millainen sarja tämä kapteenin mielestä oli?

- Ehkä tuli vähän outo lähtö sarjaan, kun saimme pari kiinnitystä vähän helpolla. Sen jälkeen meni kyllä sitten siksi senttipelaamiseksi ja tiukkaan kääntämiseen ja vääntämiseen. Tämän verran olimme lopulta parempi joukkue, mutta täysi tunnustus HIFK:lle, he olivat kova vastus.

Loppuotteluissa vastaan asettuu joko KalPa tai JYP. Peltolalle loppuotteluvastustaja on yhdentekevä asia; luotto omaan tekemiseen on kova.

- Usko on joukkueessa kova. Meillä on sellainen tahtotila, että tiedämme pystyvämme nousemaan vaikeistakin tilanteista. Mitä tahansa finaalisarjassa tulee vastaan, me pystymme käsittelemään sen.

Tapparalla on edessä viiden välipäivän putki ennen loppuotteluiden alkamista. Ensimmäinen finaali pelataan Tampereella tiistaina 18. huhtikuuta.