Tappara-kasvatti SaiPan veräjälle

Maalivahti Frans Tuohimaan loukkaantuminen pakotti SaiPan varaveskarin hankintaan. Pohjois-Amerikassa viime vuodet torjunut Jussi Olkinuora siirtyy Jussi Markkasen aisapariksi itärajalle joulukuun alkuun asti ulottuvalla sopimuksella.

Tuohimaa loukkaantui torstain harjoituksissa ja joutuu olemaan sivussa noin kaksi kuukautta.

Olkinuora, 25, on Tapparan kasvatti, joka on pelannut Pohjois-Amerikassa viimeiset kuusi kautta. Hän on pelannut 21 AHL-ottelua, 96 ECHL-ottelua sekä NCAA- ja USHL-sarjoissa. Suomessa Olkinuora on pelannut Tapparan lisäksi 2008–10 torjui HIFK:n A-nuorissa ennen kuin siirtyi vuosikymmenen alussa USHL-juniorisarjaan.

Isokokoinen (188 cm/91 kg) Olkinuora liittyi joukkueen mukaan tänä aamuna ja on valmennuksen käytössä loppuviikosta, kun SaiPa kohtaa perjantaina kotonaan Ilveksen ja lauantaina vieraissa JYPin.

– Olen vapaana pelaajana odottanut Suomessa pelipaikkaa itselleni. SaiPasta tuli mahdollisuus pikakomennukselle ja uskon, että tämä on hyödyllinen tilanne niin minulle kuin joukkueelle, Olkinuora kertoo.

Olkinuoralla on ollut sopimus Winnipeg Jetsin kanssa, mutta NHL-portti ei ole vielä auennut. Viime kaudella hän torjui AHL:ssa Manitoba Moosen ja sarjaporrasta alempana Tulsa Oilersin (ECHL) paidassa.

– Vaikka en ole Suomessa moneen vuoteen pelannut, niin nykyään netin kautta pystyy hyvin seuraamaan tapahtumia ja varsinkin pudotuspelien aikaan olen katsonut paljon pelejä. Kaikki vaikuttaa olevan täällä hyvällä mallilla ja sitäkin kautta tämä mahdollisuus tuntuu hyvältä, Olkinuora kertoo SaiPan tiedotteessa.