Tappara julkistaa Rautakorven paluun?

Suomi-kiekon tämän hetken ykkösseura Tappara järjestää keskiviikkona tiedotustilaisuuden, jonka kiinnostavin nimi on seuran monivuotinen menestysvalmentaja Jukka Rautakorpi. Luonnollisesti kiinnostavaa on myös se, minkälainen työnkuva Rautakorvelle on menestysorganisaatiossa räätälöity.

Tappara Ry ja Tamhockey Oy:n järjestämän tiedotustilaisuuden aiheeksi on ilmoitettu "Tappara-yhteisön urheilustrategia kaudesta 2017–2018 eteenpäin".

Rautakorven palatessa edellisen kerran Tapparaan työnkuva oli perinteinen: hänestä tuli neljännen kerran urallaan kirvesrintojen päävalmentaja. Ajanjakso tuotti kaksi SM-hopeaa, kun Rautakorpi luotsasi tamperelaisjoukkueen finaaleihin sekä keväällä 2013 että 2014.

Sopimusta oli jälkimmäisen hopean jälkeen vielä jäljellä, mutta Rautakorpi lähti seurasta kesken pestinsä ja siirtyi KHL-seura Amur Habarovskin päävalmentajaksi. Jo edellistä Tappara-pestiä pohjustettiin kuviolla, missä Rautakorven oli tarkoitus valmentaa Tapparan liigajoukkuetta yksi kausi uudessa ratapihan päälle rakennettavassa Keskusareenassa ja siirtyä sen jälkeen seuran urheilutoiminnasta vastaavaksi ykkösmieheksi. Niin kuin tiedossa on, areenan rakentamispäätöksen varmistuminen on luvassa vasta tänä syksynä, monta vuotta kaavailtua valmistumisajankohtaa myöhemmin.

Keskiviikon tiedotustilaisuudessa ovat paikalla Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikön palloiluvastaavana johtajana toimiva Jukka Rautakorven lisäksi Tapparan liigajoukkueen päävalmentaja Jussi Tapola sekä Tappara Ry:n puheenjohtaja Markku Mattila, toiminnanjohtaja Kari Aaltonen sekä liigajoukkueesta ja A-nuorista vastaavan Tamhockey Oy:n puheenjohtaja Heikki Penttilä ja toimitusjohtaja Mikko Leinonen.