Tapola: Kukaan meidän seurassa ei ole aliarvioinut Ilvestä

Torstain ottelun ratkaissut Sebastian Repo hyökkää lauantaina Tapparan nuoriso-osastosta kootussa nelosketjussa yhdessä Joona Luodon ja Otto Rauhalan kanssa. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Tampereen paikallisderbyn torstaina tasoittanut Tappara lähtee voittopelinsä rungolla Hakametsän lauantaisaunaan. Lämmitysvuorossa ovat juurikin kirvesrinnat, joiden kotipeli on – kahden aiemman hegemoniakamppailun tavoin – täyttymässä ääriään myöten.

Tapparan kaikki neljä ketjua ovat samassa muodossa kuin viime kamppailussa. Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola oli torstaiksi uusinut hyökkäysketjunsa ensimmäisestä kohtaamisesta.

– Hyvin ketjut toimivat, mutta eivät ne nyt niin "uusia" ole. Järvinen, Savinainen ja Peltola pelasivat pitkään yhdessä silloin, kun Peltola oli terve. Haapala, Lajunen ja Kuusela ehtivät hekin pelata yhdessä, Tapola kommentoi.

– Meidän joukkue, valmennus ja kukaan meidän seurassa ei ole aliarvioinut Ilvestä. Jokainen on nähnyt miten kova joukkue Ilves on, miten pienet marginaalit ovat, Tapola muistutti torstain taiston jälkeen.

Tapparan illan otteluun ilmoittamassa kokoonpanossa ainoat muutokset ovat pakkipäässä. Kovaluonteinen norjalaispuolustaja Alexander Bonsaksen ei ole kokoonpanossa, hänen paikkansa ottaa seitsemänneksi puolustajaksi merkitty Tapio Sammalkangas.

Vääntö Hakametsän herruudestä kääntyi muutamaan otteeseen pystypainiksi, niin kuin asiaan kuuluu panosten ollessa kovat. Ilves-leiristä on turha yrittää repiä isoja pelillisiä analyyseja. Ne on totta kai tehty, mutta sisältö jää omaan ja sisäiseen käyttöön.

– Me eletään meidän omaa maailmaa. En spekuloi pelillisiä asioita ollenkaan, Kivi väisti torstaina ystävällisesti mutta päättäväisesti.

Hakametsän vaihtuvilla mainostauluilla näkyy Ilveksen kotipeleissä henkeä nostattava slogan: "Elän hetkessä, tässä, nyt."

Vaikka lauantaina on vuorossa Tapparan kotipeli, teksti käy myös tässä ottelussa ohjenuoraksi molemmille joukkueille.

TAPPARA:

Henrik Haapala–Jani Lajunen–Kristian Kuusela; Aleksi Elorinne–Valtteri Kemiläinen

Veli-Matti Savinainen–Jan-Mikael Järvinen–Jukka Peltola; Aleksi Salonen–Blake Parlett

Martin Røymark–Juhani Jasu– Teemu Nurmi; Pekka Saravo–Otso Rantakari

Joona Luoto-Otto Rauhala–Sebastian Repo; Tapio Sammalkangas (seitsemäs puolustaja)

Maalilla Dominik Hrchovina (Teemu Lassila)

ILVES:

Teemu Rautiainen-Tapio Laakso–Otto Koivula; Veli-Matti Vittasmäki–Olli Vainio

Jerry D'Amigo–Michael Keränen–Aleksi Mustonen; Jarkko Parikka–Teemu Aalto

Eemeli Suomi–Santeri Vuoti–Juho Liuksiala; Arto Laatikainen–Marcus Fagerudd

Matias Sointu–Markku Flinck–Ville Meskanen; Ville Järvinen (seitsemäs puolustaja)