Tanskan nimikummajainen kaatui

Yksi kansainvälisen urheilun knoppikysymyksistä liittyy siihen, miltä paikkakunnalta tunnetut seurat ovat kotoisin. Valioliigan jalkapalloa seuraavat eivät mielenhäiriössäkään kuvittele, että Englannissa olisi Arsenalin. Chelsean tai Evertonin kaltaisia kaupunkeja. Idän iso ihmeliiga KHL ja kolmatta kauttaan starttaava CHL puolestaan ovat tehneet tunnetuksi tukun kiekkoseuroja ja niiden kotikaupunkeja.

Vaasan Sportin pelaajat oppivat tällä viikolla eliniäkseen sen, ettei Tanskassa ole SønderjyskE nimistä paikkakuntaa. Loppuviikon tuplatreenipelien vastustajan kotipaikka on pieni, alle 8000 asukkaan Vojensin kunta lähellä Saksan rajaa.

Samalla oppia tulee myös siitä, että CHL:ssä mukana ollut SønderjyskE pelaa kilpailukykyistä jääkiekkoa. Perjantaina Sport kairasi treenipelikautensa ensimmäisessä täysaikaisessa ottelussa 2–1-voiton tanskalaisvastustajastaan.

– Ottelu oli molemmille kauden ensimmäinen täyden 60 minuutin peli. Esitys oli molemmilta erittäin energinen, mutta välillä sekava, Sportin maalivahtivalmentaja ja joukkueenjohtaja Aki Näykki kertoo.

SønderjyskE siirtyy 1-0-johtoon juuri ennen erätaukoa ja johti ensimmäisen erän jälkeen 1–0. Sport kuitenkin käänsi kamppailun voitokseen Markus Nenosen ja Mike Vaskivuon maaleilla. Osumat olivat molemmille ensimmäiset Sportin paidassa.

Joukkueet iskevät uudestaan yhteen lauantaina.

– Pakistoon voi tulla vähän muutoksia, mutta hyökkäyspäähän ei varmaankaan, Näykki ennakoi.

Sportin kentälliset perjantaina:

Markus Nenonen–Ville Viitaluoma–Tuomas Vänttinen
Markus Nordlund–Markus Kankaanperä

Mike Vaskivuo–Filip Riska–Joel Kiviranta
Mikko Pukka–Ari Gröndahl

Sami Blomqvist–Otto Karvinen–Jesse Rantamäki
Aleksi Laakso–Robin Salo

Juho Laitamäki–Tommi Tikka–Felix Westermarck
Jesse Väkelä–Ville Saukko

Mika Järvinen
(Rasmus Rinne)