Tampereen uusi Areena jäi ilman 2021 MM-kisoja – 2022 tärppäsi

Vihaiseksi vetää. Suomi jäi vaille hakemaansa vuoden 2021 MM-kisojen isännyyttä. Edellisen kerran Suomessa on pelattu 2013 ja 2012, jolloin turnausjärjestyt jaettiin Ruotsin kanssa.

Suomi ei saanut järjestettäväkseen jääkiekon miesten MM-kisoja 2021. Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF päätti perjantaina Kölnissä myöntää kisat Latvian ja Valko-Venäjän yhteishankkeelle.

Niinpä kisakaupungeiksi tulevat Tampereen ja Helsingin sijaan Riika ja Minsk.

Jääkiekkoliiton mukaan Suomen kisahakemus hävisi Latvialle ja Valko-Venäjälle yhden äänen erolla.

Karvas tappio ei kuitenkaan enää tuntunut tappiolta IIHF:n perjantain lounastauon jälkeen, sillä Suomi sai isännöitäväkseen vuoden 2022 MM-kisat. Kisojen pääpaikka on Tampere, jossa pelataan toinen alkulohko ja sijoitusottelut. Helsinki isännöi toista alkulohkoa.


Latvia on ollut viimeksi MM-isäntänä 2006. Valko-Venäjän Minskissä MM-kiekkoa pelattiin vuonna 2014. Ensi keväänä miesten MM-turnaus järjestetään Tanskassa, 2019 Slovakiassa ja 2020 Sveitsissä.

Tampereen ydinkeskustaan eli ratapihan päälle suunnitellun Kansi ja areena -hankkeen toteutuminen nytkähti viime viikolla askeleen eteenpäin. Tavoitteena on, että rakentaminen voi alkaa vielä 2017 syksyllä, jolloin ensimmäinen vaihe eli Sorinsillan eteläpuolelle rakennettava areena valmistuisi 2020 vuoden loppuun mennessä.

Aikataulu oli keskeinen osa kevään 2021 kisaisännyyden puolesta kampanjoineen Suomen MM-hakemusta.

Latviassa on edellisen kerran pelattu MM-kisoja vuonna 2006, Valko-Venäjä oli kisaisäntä 2014.

Neljän vuoden päästä pelattavien kisojen areenat Riikassa ja Minskissä ovat samat kuin edellisissä kisoissa, joihin kumpikin kaupunki sai silloin uudet suurhallit. "Arkikäytössä" ne palvelevat paikallisia KHL-joukkueita, DInamo Riikaa ja Dynamo Minskiä.

Täydennetty tieto vuoden 2022 kisaisännyydestä.