Tampereella suuri kiitos JYPin hylkiöpakeille

Joku saattaa haukkua Tapparaa ostoporukaksi, mutta aika mielenkiintoisiakin ja kaikkea muuta kuin valmiita värväyksiä mestarijoukkueesta löytyy.

Vai kuinka moni muualla kuin Hakametsän ja Hippoksen hallilla voisi pitää esitelmää Tapparan rightin pakeista Aleksi Salosesta ja Valtteri Kemiläisestä?

Salonen siirtyi Tapparaan kesken viime kauden kasvattajaseuransa JYPin jo hylkäämänä puolustajana. Kemiläinen nousi kasvattajaseurassaan JYPissä edustusjoukkueeseen käytännössä vasta 23-vuotiaana, vaikkakin toki siirtyi täksi kaudeksi Tapparaan läpilyöntinsä jo tehneenä.

Nyt Salonen, 24, on kaksinkertainen Suomen mestari. Kemiläinen, 25, oli Tapparan toiseksi paras pistemies pudotuspeleissä (3+8).

- Olihan tämä ihan eri juttu kuin vuosi sitten. Olin silloin Kummeli-jätkän roolissa pitämässä huumoria yllä, virnuili tänä keväänä kaikissa Tapparan pudotuspeliotteluissa esiintynyt Salonen.

Vuosi sitten muuramelaissyntyinen Salonen oli pudotuspeleissä kokoonpanossa vain yhdessä ottelussa. Tänä keväänä Salonen kirjautti pudotuspeleissä viisi syöttöpistettä ja tilastoi joukkueen toiseksi parhaan plusmiinusaldon; 13-6.

- Pääsin tähän kauteen tyhjältä pöydältä ja sain otettua joukkueessa hyvän roolin. Huumorin ylläpitäjän roolin olen pitänyt.

JYP säästi palkkakuluissaan päästämällä Salosen kesken viime kauden Tapparaan.

- Ei siinä tainnut säästöä tulla yhtään, kun tilalleni tuli Ryan Glenn. JYP oli tehnyt jo aiemmin selväksi, ettei sopimukselleni tule jatkoa, Salonen naurahti.

Kemiläisen kautta jarrutti aivotärähdys, joka piti hänet sivussa kolmatta kuukautta. Runkosarjassa otteluita kertyi vain 34.

- Sitä ei onneksi tarvitse enää mietiskellä. Nyt on helppo hymyillä. Tarkoituksena oli löytää seura, jolla on mahdollisuus pärjätä ja jossa voisin kehittyä, Kemiläinen totesi.

- Puolustaminen oli kivijalkamme mestaruuden takana. Olimme siinä hyviä koko kauden.