Tampere Cup avaa Ilveksen ja Tapparan treenipelikauden – mukana myös HIFK ja "gangsterikaupungin" joukkue

Perjantaina ja lauantaina käytävä perinteinen Tampere Cup näyttelee isoa roolia molempien tamperelaisjoukkueiden harjoituspelikalenterissa. Tapparalle Hakametsän kaksi kamppailua ovat ainoat varsinaiset treenipelit ennen kuin liigamestari lähtee jahtaamaan menestystä CHL:ssä.

Ilveksen päävalmentaja Karri Kiven arvoasteikossa perjantain paikallispeli ja heti lauantaina tuleva toinen kamppailu ovat tärkeässä roolissa.

– Kaksi peräkkäistä peliä tässä vaiheessa sopii erinomaisesti. Meillä on vain kuusi treenipeliä, enkä ole koskaan pelannut treenipelejä huvikseni, Kivi luonnehtii.

Tapparan osalta kiinnostava on nähdä, millaisia muutoksia uusvanha päävalmentaja on ehtinyt jo tehdä mestareiden pelitapaan. 

– Pari viikkoa tässä on nyt harjoiteltu eli hyvä on jo päästä pelaamaan. Saamme pelipaidan päällle ja miehet näytille. Pyrimme peluuttamaan kaikkia pelaajia, Tapparan ykkösluotsi Jukka Rautakorpi kertoo.

Lisäkerrointa kirvesrintojen tekemiseen tuo se, että Mestareiden Liiga alkaa pian.

– Me pelaamme seitsemän ottelua ennen kuin Liiga alkaa, niistä neljä on CHL-otteluja, Rautakorpi jatkaa.

Asetelmiensa puolesta tulevat kaksi kamppailua ovat Tapparalle siis ainoat, joissa ei ole "tulospainetta" – ainakaan teoriassa. Käytännössä asia on päinvastoin. Paikallisvastustaja Ilveksen kohtaaminen on kiekkokaupungin yleisölle paljon enemmän huomiota nostattava tapahtuma kuin CHL-mittelöt. 

Yleisölle Tampere Cup on aina toiminut uusien pelaajien esittelytapahtumana, mutta myös pomoportaassa pelien alkaminen antaa aihetta tyytyväisyyteen.

– Pitsiturnaus on jo pelattu, ja siellä olleet saivat kautensa avattua. Tampere Cup antaa esimakua peleistä nyt niille joukkueille, jotka ovat täällä mukana, Tapparan toimitusjohtaja Mikko Leinonen kuvailee.

Tamperelaisten lisäksi mukana ovat HIFK ja Pelicans, joka korvaa viime kesänä mukana olleen Turun Palloseuran.

Vuosi sitten turnausvoiton otti Tappara, vuonna 2015 HIFK.

Tappara ja Ilves ovat tottuneet olemaan Tampere Cupin vetovastuusssa vuorovuosin. Tällä kertaa on Ilveksen vuoro vastata järjestelyistä. Tapahtuman lehdistötilaisuudessa värikkäin myyntipuhe kuultiin silti Tapparan toimitusjohtajan suusta:

– HIFK vetää varmasti, ja Pelicans on Lahden gangsterikaupungista tuleva joukkue, joka säväyttää varmasti, Leinonen luonnehti.

Tampere Cup Hakametsässä 11.–12. elokuuta
Perjantaina klo 16.30 Pelicans–HIFK ja klo 20.00 Ilves—Tappara
Lauantaina klo 14.00 Tappara–HIFK/Pelicans ja klo 18.00 Ilves–HIFK/Pelicans