Tamminen uhkaa palauttaa Jääkiekkoleijonan arvonimen

Juhani Tamminen käy kuumana Veli-Pekka Ketolan sivuuttamisesta. Kuva: Minna Paananen.

Heikki Hiltunen, Harri Nummela ja Jukka Toivakka mukaan.

Sinuhe Wallinheimo, Veli-Pekka Ketola, Marko Sjöblom ja Pekka Soini sivuun.

Siinä Jääkiekkoliiton päätökset, kun puheenjohtajaehdokkaiden määrä pudotettiin kolmeen.

Valinnat eivät miellyttäneet Juhani Tammista, joka innostui antamaan räväköitä kommentteja vähän joka suuntaan.

- Jos loppukilpailuun valitaan kolme ja sinne ei Veli-Pekka Ketola mahdu, niin se on yksinkertaisesti skandaali, Tamminen jyrisi Ylelle.

- Tämä haisee, ja tämä haisee pahalle. Vanha maajoukkuekapteeni häpeää tällaisen kolmikon puolesta. Jos Ketola jätetään tällaisella tavalla ulos, niin se on häpeällinen juttu lajille, Ketolalle ja ennen kaikkea näille kolmelle muskettisoturille.

- Minua yököttää tämän tyyppinen ö-luokan politikointi, jonka ainoa tarkoitusperä oli panna Ketola ulos tässä vaiheessa.

Tamminen liputti alusta asti avoimesti Veli-Pekka Ketolan puolesta. Ketolan lisäksi puheenjohtajakisaan ilmoittautui vain yksi entinen pelaaja, Lukon maalivahtinakin häärinyt Sinuhe Wallinheimo.

- Wallinheimokin olisi ollut viesti siitä, että huippupelaajia arvostetaan. Huippupelaajia on osattava arvostaa uran jälkeenkin, varsinkin sellaisia, joilla on muutakin osaamista, Tamminen tykitti MTV:lle.

- Me vanhat huippupelaajat olemme valmiit kohtaamaan tappionkin hetken, mutta mahdollisuus on annettava. Tällä päätöksellä sylkäistään kaikkien huippupelaajien päälle: entisten, nykyisten ja tulevien.

Kolmesta jäljellä olevasta ehdokkaasta Tamminen arvostaa eniten Heikki Hiltusta ja asettuu hänen taakseen. Tamminen pyysi aikanaan Hiltusen Sportin puheenjohtajaksi.

Jääkiekkoliiton valinnan Tamminen tuomitsi Ö-luokan politikoinniksi.

- Minulle on annettu Leijonien kunnia-arvo. Jos se on mahdollista palauttaa, niin teen sen mielelläni, Tamminen julisti Ylelle.