Tämä ei riitä huomenna

TPS:n ja Sportin päävalmentajat lausuivat lauantain pudotuspeliavauksen jälkeen noin kaksi merkityksellistä lausetta, yhden mieheen. Kasitien taiston avausosa ei juuri kauniita muistoja jättänyt.

– Se mikä tänään riitti, ei riitä huomenna, tiivisti TPS-luotsi Ari-Pekka Selin omiensa tilanteen.

TPS sai minisarjan katkolle sunnuntaiksi, mutta pääsi kuin koira veräjästä puolivillaisella esityksellä. TPS oli löytänyt viime viikkojen kompastelun jälkeen perusryhdin pelaamiseensa, vaikka avauserän puolustuspelaaminen olikin kammottavaa. Minkäänlaista playoff-vaihdetta isäntäjoukkue ei kuitenkaan löytänyt - jonkinlainen rytminvaihdos alun jälkeen olisi pudottanut Sportin rattailta hyvissä ajoin.

Sen sijaan Turussa nähtiin varovainen ottelu, jossa Sport oli jatkuvasti iskuetäisyydellä ja vahinko-osuman päässä jatkoajasta, vaikka vaasalaisten pelillinen anti jäi vaatimattomaksi alusta loppuun.

Seurahistorian ensimmäinen Liiga-tason playoff-peli olikin Sportille tyly oppimiskokemus. Haaveet tammismaisesta Isosta Ryöstöstä kuihtuivat siihen, ettei altavastaaja ollut valmis iskemään, kun kokenut TPS oli lyötävissä.

Uusi mahdollisuus tulee nopeasti, ja kuten Selin tiedosti loppuunmyydyllä kotiareenalla jäälle hyökkää luultavasti aivan toisenlainen Vaasan Sport. Toista luotia TPS tuskin väistää suorin jaloin ja jäykin polvin. Sportin päävalmentaja Tomek Valtonen oli ilmiselvästi pettynyt hukattuun mahdollisuuteen, hänen painavin lauseensa heittikin ilmoille lupauksensa väkevämmästä sunnuntai-ilmeestä.

– Palataan omalle tasollemme. Silloin meillä on hyvä mahdollisuudet voittaa, kuului Valtosen analyysi.

Sitä on lupa odottaa yleisölläkin. Sunnuntaina päästään toivottavasti jo pudotuspelitunnelmaan.