Kumpi kuvan herroista iski Tampereen liigakauden ensimmäisen maalin?

Andreas Johannes Salminen on valmiina liigakauteen. Kuva: JP Mikola

Andreas Johannes Salmisen ottelumaalaus, uusi vihreähousuinen Ilves ja tupsukorvien kahdeksas peräkkäinen liigaottelu nimenomaan Tapparaa vastaan. Siinä Hakametsän perjantaisen paikallisderbyn askelmerkit.

Liigakausi 2017–18 pyöräytetään käyntiin tamperelaisittain ainoalla oikealla tavalla – Ilveksen ja Tapparan tulikivenkatkuisella paikallisväännöllä. 

Lähtökohdat ovat selvät: Tampereen herruus on kaikilla mahdollisilla mittareilla Tapparalla. Kaupungin ylpeydet kohtasivat viime keväänä unohtumattomassa puolivälieräsarjassa. Tappara  voiton seitsemännessä pelissä, eteni viidentenä keväänä peräkkäin finaaleihin ja toistamiseen mestariksi asti. Myös edellisessä kohtaamisessa eli elokuun alun Tampere Cupissa Tappara oli vahvempi, peräti 5–1.

Mutta kuinka käy nyt, kun panoksena on sarjakauden kolme ensimmäistä liigapistettä?

Tamperelaisjoukkueiden kauden ensimmäistä avausmaalia ei tarvinnut odottaa kuin 3.46 minuuttia. Valtteri Kemiläinen ohitti Ilveksen maalia vartioivan Antti Lehtosen. Kemiläisen avausmaaliin syöttöpisteen saivat Mikko Lehtonen ja Teemu Nurmi.

Illan yllätys näyttäisi – ainakin avauserän perusteella – löytyvän katsomosta. Vapaita paikkoja löytyy ympäri hallia niin paljon, että kaikki eivät mitenkään voi olla vielä avauserän puolivälissä jonottamass ulko-ovella tai myyntipisteillä.

Valtteri Kemiläinen ja Juuso Pulli lyövät rehdisti kättä alkuveryttelyssä. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto