Taivaassa siunattu liitto!

Vihdoinkin. Oula Palve joutui odottamaan pitkään, kunnes sai tilaisuutensa liigatasolla. Kuva: Juha Tamminen

Kausi 2013–14 oli merkittävä käännekohta sekä valmentaja Antti Pennasen että sentteri Oula Palveen kiekkouralle.

Pennaselle avautui päävalmentajan paikka Jukureiden Mestis-joukkueesta Jarno Pikkaraisen hölmöilyn seurauksena. Pian tämän jälkeen Pennanen sai houkuteltua Mikkeliin JYP-Akatemiassa riutuneen Palveen.

Yhteinen taival on kuorrutettu kultaisin reunuksin.

Kaksi peräkkäistä Mestiksen mestaruutta Mikkelissä – ja molemmille läpimurto maan eliittiin.

Nyt menestystarina jatkuu Hämeenlinnassa.

Pennasen pitkä sopimus julkistettiin jo viime marraskuussa. Palve teki päätöksensä samoihin aikoihin, mutta suomalaisen käytännön mukaan siirrosta kerrottiin vasta keväällä.

– En vatvonut asiaa hirveästi. Päätin jo syksyllä, että pelaan seuraavalla kaudella liigassa, Palve paljastaa.

Ratkaisu ei vaikuttanut sentterin esityksiin ainakaan negatiivisesti. Palve paukutti peräti 32+39=71 pistettä ja tahditti Jukurit mestaruuteen.

– En tullut Hämeenlinnaan täyttämään ykkössentterin viittaa, mutta tiesin saavani vihdoin rehellisen mahdollisuuden. Olin vakuuttunut, että pystyn käyttämään näyttöpaikan, Palve korostaa.

Varmuus tuli paitsi omasta tasosta myös tutusta valmentajasta. HPK:hon siirtynyt Pennanen oli parasta mitä Mestiksen pörssikuningas voi toivoa.

– Pennasen merkitystä ei voi vähätellä missään tapauksessa, Palve myöntää.

Ennen tätä kautta vain neljä liigaottelua pelannut mailataituri on vallannut paikan HPK:n kärkiketjuista, saanut peliaikaa reilut 18 minuuttia ottelua kohden ja takonut jo 4+6=10 tehopistettä.

– Alku on mennyt hyvin, mutta rehellisesti sanottuna en ole hirveän yllättynyt. Tiesin pärjääväni tällä tasolla.

Palve, 24, viihtyy erinomaisesti Pennasen komennossa.

– Tykkään Antin tyylistä. Vaatimustaso on aika kova, mutta toisaalta hän antaa pelaajille paljon vastuuta. Pääteemana on se, että olemme urheilijoita – emmekä jääkiekkoilijoita. Se on vienyt minuakin paljon eteenpäin. Tämä on HPK:n kilpailuvaltti, Palve suitsuttaa.

Palveen odotettiin nousevan liigatasolle jo Jyväskylässä, mutta JYPin ja JYP-Akatemian toiminta ei tukenut tätä askelta riittävän hyvin.

– Silloin tuntui, ettei junnuista pidetty huolta ollenkaan. Pelasimme keskenämme Mestiksessä – eikä kukaan välittänyt meistä. Moni muu on kokenut samoin.

Toki vikaa löytyi myös uusista yrittäjistä. Tulokkaat luulivat liikaa itsestään ja keskittyivät vääriin asioihin. JYPillä oli silloin(kin) kivikova joukkue kaudesta toiseen.

– Loppujen lopuksi kaikki lähti itsestä. Piti oivaltaa tilanne ja tehdä täyskäännös sen jälkeen. Turha tässä on syyttää ketään muuta.

Nyt Palve on kiekkoilija parhaassa iässä ja paljon viisaampi kuin juniorivuosina.

– Haluan vakiinnuttaa paikkani SM-liigassa ja tehdä tulosta. Sen jälkeen olisi kiva päästä Leijona-paitaa Euro Hockey Tourille, Palve haaveilee.

Seuraava haaste odottaa jo tiistaina, kun liigajohtaja Tappara saapuu Rinkelinmäen halliin.