Suomalaisille kovat vastustajat CHL:ssä

Huippumaiden edustus meni lähes tasan CHL:n jatkossa. Neljä suomalaisista seuraa jatkaa pudotuspelien toiselle kierrokselle. Samoin niin Ruotsista kuin Sveitsistä jatkaa neljä joukkuetta kuudentoista parhaan joukossa. Tšekistä on mukana vielä kolme seuraa. Ainoa näiden neljän maan ulkopuolinen on Eisbären Berlin Saksasta.

Oikeastaan vain Kärppien putoaminen oli yllätys. Se oli viime kaudella peräti finaalissa sen järjestäjänä, mutta nyt tie nousi pystyyn Sparta Prahaa vastaan. Oululaiset olivat päässeet vieraissa 1–1 tasapeliin, mutta hävisivät kotona 0–1 Miroslav Formanin jatkoaikamaaliin. Sparta voitti laukaukset selvästi, mutta tietenkin tuollainen ottelu voi päättyä kumman tahansa voittoon.

Spartan seuraava vastustaja on HV-71, joka pudotti Lukon jatkosta voitettuaan ensin kotona 2–0 ja sitten Raumalla 4–3. Kun Lukko on lähes viimeisenä Liigassa, niin alkukausi on ollut todella huono.

Yllätyksenä voidaan pitää myös sitä, että SaiPa kukisti viime kauden mestarin ja Liigaa nyt johtavan Tapparan molemmissa otteluissa. Ensin se voitti Tampereella 2–0 ja sitten kotona Kisapuistossa 4–2. Vastaan tulee Växjö, joka pelasi Münchenissä 1–1 ja voitti sitten kotona 4–3.

JYPin asemat olivat etukäteen jo hyvät, kun se oli voittanut Skellefteån kotonaan 4–0. Vieraissa tuli tappio luvuin 2–4, mutta yhteismaalit olivat 6–4, joten jyväskyläläiset menivät selkeästi jatkoon.

Toisella pudotuspelikierroksella vastus on kova, kun JYP kohtaa Kari Jalosen valmentaman SC Bernin. Ensimmäisen kerroksen toisessa ottelussa Bern pelasi vain 3–3-tasapelin Salzburgia vastaan, mutta ensimmäisen ottelun 4–1-vierasvoitto takasi helpon jatkopaikan.

Suomalaisista tiukkaan paikkaa joutui KalPa, joka oli voittanut Djurgårdenin 2–0. Toinen peli päättyi Tukholmassa DIFin 2–1-voittoon, tulos riitti kuopiolaisille. Myös se saa sveitsiläisen vastustajan, kun vastaan asettuu Fribourg-Gotteron. Se oli pelannut ensin Kosicen kanssa 1–1, mutta hoiteli toisen pelin maalein 4–1.

Todella tiukalle jatkopaikka meni HIFK:n ja TPS:n välillä, sillä ratkaisuun tarvittiin peräti voittomaalikisa. Sen HIFK voitti 2–1 pelin päätyttyä sitä ennen 4–4. Ensimmäinen osaottelu oli ollut 1–1-tasapeli.

HIFK:n seuraava vastustaja on kovaa luokkaa eli Linköping. Ruotsalaiset olivat voittaneet Davosin vieraissa 7–4, joten tiistain 2–3-kotitappio ei paljoa heilauttanut.

Tšekkijoukkueet Liberec ja Vitkovice Ostrava ovat yksi jatkopari. Vitkovice oli voittanut Nitran kotonaan 7–0 ja jatkoi 5–0-vierasvoitolla, joten se oli suorastaan ylivoimainen jatkaja. Färjestad oli hävinnyt vieraissa Liberecille 1–4, joten 2–0-kotivoitto ei riittänyt.

Sen sijaan Frölunda onnistui odotetusti asemansa kääntämisessä. Se oli hävinnyt vieraissa Junost Minskille 2–3, mutta voitti selkeästi 5–0 kotona. Vastaan tulee Eisbären, joka voitti Zugin kahdesti. Luvut olivat ensin kotona 4–0 ja sitten Sveitsissä 2–1.

Aika odotetusti tuli sveitsiläispari Zürich-Lugano. ZSC kukisti saksalaisen Wolfsburgin ensin 4–1 ja sitten 5–2. Lugano oli hiukan tiukemmalla, kun 4–1-kotivoittoa seurasi 3–3-tasapeli vieraissa Plzeniä vastaan, mutta jatkopaikka ei ollut vaarassa.

Seuraava kierros pelataan marraskuussa, kun pelipäivät ovat ensin 1. ja sitten 8. päivä.

Kaikki suomalaisseurat ovat lohkokaaviossa eri puolilla, joten eivät voi kohdata toisiaan puolivälierissä, jos sinne asti etenevät. Kaikkien vastus on kova, mutta luulisi ainakin jonkun selvittävän vastustajansa.