Suikkanen: "Onneksi tämän ottelun nimi oli harjoituspeli"

Liigakauden 2016–2017 alkuun on aikaa kymmenen päivää, mutta Kärppien peli hakee vielä oikeita suuntaviivoja. Tiistaina Kärppiä noyryytti Oulussa Vaasan Sport, joka meni kolmannessa erässä menojaan.

– Tulimme otteluun hyvällä tunteella, ja avauserä oli hyvä, vaikka hävisimme sen 1–0. Myös toinen erä oli ihan hyvä, mutta kun menimme kolmannen eräsä alussa 2–1-johtoon, peli lopahti saman tien ja meistä tuli katsojia, Kärppien päävalmentaja Kai Suikkanen puhalteli.

Miten siinä niin kävi?

– Siinä onkin iso mietinnän paikka. No, virheitä alkoi tulla, ja kieltämättä syöttämisen taso oli surkea, Suikkanen sätti omiaan.

– Onneksi tämän ottelun nimi oli harjoituspeli, hän vielä jatkoi.

"Kärpät saa lauantaiseen CHL-otteluun Krefeld Pinguinea vastaan sairastuvalta amerikkalaissentteri John Albertin, josta odotetaan sateentekijää hyökkäyspäähän."

Kärpät kyllä lähtee ahnaasti ja nopeasti hyökkäyksiin, mutta maalintekosektoreissa ei ole ratkaisuvoimaa. Joukkueesta tuntuu nyt puuttuvan kliininen viimeistelijä, joka panisi kiekon pussiin tekopaikoissa. Toissa kaudella Kärpät turvasi parivaljakkoon Joonas Donskoi – Joonas Kemppainen. Viime kaudella kapellimestarina hääri Sebastian Aho adjutanttinaan Jesse Puljujärvi.

Nyt Kärppien ainoat kaksi maalia teki kanadalaispuolustaja Shaun Heska, jonka laukaus on kyllä kova ja tarkka.

Ykkösketjuksi Suikkanen ajaa kolmikkoa Mikko Lehtonen – Niklas Olausson – Mika Pyörälä. Ruotsalaissentteri syötti molemmat Heshkan ampumat maalit.

Kärpät saa lauantaiseen CHL-otteluun Krefeld Pinguinea vastaan sairastuvalta amerikkalaissentteri John Albertin, josta odotetaan sateentekijää hyökkäyspäähän.

– Vielä pitää pähkäillä, kenen väliin Albert sijoitetaan, mutta todennäköisesti kolmosketjuun Toni Kähkösen ja Jesse Saarisen väliin, ja Antti Kalapudas putoaa siitä yhden pykälän alaspäin, Suikkanen suunnitteli.

Miska Humaloja sai viime viikolla komennuksen Kajaanin Hokkiin, mutta piipahti tiistaina Oulussa.

– Häntä tarvittiin, koska Mikael Ruohomaalla on pikku vamma. Humaloja menee vielä takaisin Kajaaniin, pelaa siellä puolenkymmentä peliä isolla jääajalla ja palaa ehkä sitten meille takaisin.

Albertin ja Ruohomaan lisäksi Kärppien kokoonpanosta puuttui kapteeni Lasse Kukkonen, joka oli huilivuorossa. Koko kolmikko on mukana lauantain CHL-mittelössä.

Ottelu lähetettiin suorana lähetyksenä striiminä youtubessa, mutta ilman selostusta. Edustusjoukkueen osalta kokeilu oli laatuaan ensimmäinen.

– Liigan televisiointisopimus estää liigapelien lähettämisen, mutta koska tämä oli harjoituspeli, suora lähetys voitiin toteuttaa. Maailma muuttuu, tarjontaa pitää lisätä, ja onhan se hyvä asia, että vaasalaisetkin saivat seurata peliä suorana, Kärppien toimitusjohtaja Juha Junno taustoitti.

Kärpät – Sport 2–4 (0–1, 1–0, 1–3)

Kärpät: Shaun Heska (2+0), Niklas Olausson (0+2), Mikko Lehtonen (0+1).

Sport: Joonas Komulainen (1+1), Olavi Vauhkonen (1+1), Aleksi Laakso (0+2), Markus Nenonen (1+0), Filip Riska (1+0), Joel Kiviranta (0+1), Lassi Kokkala (0+1), Tomi Körkkö (0+1).