Suikkanen odottaa John Albertilta enemmän tehoja

John Albertin alkukauteen on mahtunut valtavat määrät epäonnea. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Kärpät saa peräti kolme uutta pelaajaa sairastuvalta perjantai-iltana pelattavaan Jukurit-otteluun. Kolme viikkoa sivussa ollut Jani Hakanpää tuo alakertaan kokoa ja kamppailuvoimaa, kun taas 17-vuotias Jesse Koskenkorva ja amerikkalaishyökkääjä John Albert kaivattua taitoa ja mielikuvitusta hyökkäsypäähän.

Joukkueen kokoonpano on elänyt myös toiseen suuntaan, kun NHL-meritoinut Jiri Tlusty ilmoitti maanantaina, että ranne ei kestä pelamista, ja sopimus purettiin pelaajan itsensä aloitteesta. Tlustyn jättämä paikka avaa ykkösketjuun isomman ruudun Mikko Lehtoselle, joka on viime viikkoina väläytellyt kadoksissa ollut maalitekovoimaa.

Päävalmentaja Kai Suikkanen kohdistaa odotuksia myös John Albertin suuntaan.

– Kyllä Johnin pitäisi pikku hiljaa pystyä antamaan tälle joukkueelle jotain. Onhan se epäonnista, että mies on ollut Suomessa viisi kuukautta ja pystynyt pelaamaan vain 12 ottelua (1+3=4). Kyllähän kolme pitkää loukkaantumista näkyy.

Suikkanen varoittaa Jukurien vaarallisuudesta.

– Edessä on tiukka ja tasainen vääntö syksyn sensaatiojoukkuetta vastaan. Meidän turha enää miettiä 6–1-vierasvoittoa, koska se on jo menneisyyttä.

Kärpät on sarjan puolimatkan krouvissa 30 ottelun jälkeen kolmanneksi viimeisenä. Matkaa kauhuviivan päälle kymmenen parhaan joukkoon on kolme pistettä. Kuuden parhaan joukkoon ja suoraan play off -paikkaan eroa on tasan kymmenen pistettä.

Pitkäaikaissairaista seuraavana kokoonpanoon palaa Mikael Ruohomaa, jonka ennuste on kaksi viikkoa. Tammikuun lopun kieppeillä kaukaloon voidaan odottaa Jari Sailiota, Toni Kähköstä ja Niklas Olaussonia.

 

Kärppien kokoonpano illan ottelussa:

Maalivahdit: Jussi Rynnäs (Sami Aittokallio)

I viisikko: Mika Pyörälä – Jan Hruska – Mikko Lehtonen, Lasse Kukkonen – Shaun Heshka

II viisikko: Saku Mäenalanen – Antti Kalapudas – Ville Leskinen, Mikko Niemelä – Jani Hakanpää

III viisikko: Jesse Saarinen – Jesse Koskenkorva – John Albert, Aleksi Mäkelä – Ilkka Mikkola

IV ketju: Julius Hermonen – Aku Kestilä – Sami Anttila

7. pakki. Taneli Siikaluoma