Suikkanen haluaa entistä ahnaampaa hyökkäyspeliä suoraan vastustajan maalille

Sateentekijän tunnusmerkkejä varsin nopealla aikataululla Oulussa saanut kanadalaislaituri Brock Trotter makasi kipeänä kotonaan, kun Kärpät kohtasi lauantaina Raksilassa HIFK:n. Ja mikä oli lopputulos? Mika Pyörälän johtama siipirikko ykkösketju pelasi kelpo ottelun, mutta kiekkoja se ei saanut pussiin.

Tosin ei saanut kukaan muukaan kärppä.

Toki HIFK:n puolustus oli betonia ja viimeisenä lukkona Kevin Lankinen suorastaan maaginen.

Kun Kärppien bussi kaartoi maanantaina kohti lentokenttää, siihen nousi muiden mukana alati myhäilevä Trotter.

Trotter on vastaus päävalmentaja Kai Suikkasen ”rukouksiin”. Kun Kärpät pelaa tiistai-iltana Hämeenlinnassa, Pyörälän laidoilla ykkösketjussa viilettävät jälleen amerikkalaishyökkääjä John Albert sekä Trotter, jonka paikalla HIFK-ottelussa Mikko Lehtonen ja Jesse Saarinen (3. erä).

– HIFK-ottelu opetti, että meidän pitää olla tästä eteenpäin entistä päämäärätietoisempia, ja mentävä entistä ahnaammin maalille, Suikkanen kertoi maanantai-iltana Hämeenlinnasta.

"HPK:lla on vielä ohut oljenkorsi kotietuun neljänneksi. Kärpät taas yrittää pitää hallussaan säälipleijareiden kotietua, mutta haarukoi myös kuudetta sijaa ja suoraa pudotuspelipaikkaa."

Liigan runkosarjassa on meneillään loppusuora, johon mahtuu lukuisia muuttujia. Sijat 2–4 ovat täysiä kysymysmerkkejä, samoin sijat 6–9. Pystyykö Ilves pitämään kymmenennen sijansa, vai löytyykö joko Jukureilta ja Lukolta voimia nousta tamperelaisten ohi?

HPK:lla on vielä ohut oljenkorsi kotietuun neljänneksi. Kärpät taas yrittää pitää hallussaan säälipleijareiden kotietua, mutta haarukoi myös kuudetta sijaa ja suoraa pudotuspelipaikkaa.

– Emme me sarjataulukosta tai sijoituksista puhu joukkueen sisällä. Jotkut sitä tarkkailevat, jotkut eivät. Se on kuitenkin varmaa, että kaikki joukkueessa tietävät, missä mennään, Suikkanen taustoitti.