Sportin viikosta tuli farssi – "Se on fakta, ja se ottaa päähän"

Tomek Valtosen Sport on ajautunut hankalaan tilanteeseen. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Vaasan Sport oli jo löytämässä peliään pitkän taaperruksensa jälkeen, mutta meneillään oleva viikko muutti kaiken. Sport taistelee tällä hetkellä visusti pääsystä pudotuspeleihin, minkä pitäisi kaiken järjen mukaan tuoda kotkapaidoille ekstraintoa jäälle.

Menneen liigaviikon piti vankistaa vaasalaisten asemia pudotuspeleissä, kun vastaan asettuivat SaiPa, KooKoo ja HIFK. Etenkin kirveensä kaivoon heittäneiltä SaiPalta ja KooKoolta piti tippua pisteitä, mutta näin ei käynyt. Lauantaina vaasalaisilla oli mahdollisuus pelastaa viikkonsa, kun IFK vieraili Pohjanmaalla, mutta sama tarina jatkui: nolla tehtyä maalia ja nolla pistettä plakkariin.

– Minusta on naiivia ajatella etukäteen, että tuolta pitäisi saada pisteitä. Tämä on ammattilaissarja, jossa pelaajat taistelevat pelipaikoista ja jatkosopimuksista, joten on turha ajatella etukäteen, että joiltakin pitäisi ottaa pisteet, kommentoi Sportin päävalmentaja Tomek Valtonen viitaten SaiPa- ja KooKoo-otteluihin.

Sport iski viikon kolmessa ottelussa vain kaksi maalia, joten nollan sarjapisteen viikko ei yllätä.

– Maalinteko oli tämä viikon suurin ongelma. Välillä pomppii ja välillä tuskastutaan. Tällä hetkellä olemme vain siinä tilanteessa, että kiekko ei mene maaliin.

Rehellisesti puhuen maalinteko on ollut ongelmana joulukuusta lähtien.

– Maalintekoa harjoitellaan joka päivä. Meidän täytyy vain elää hetkessä, eikä miettiä kolmen viikon päähän.

– Tästä viikosta tuli nolla pistettä, se on fakta, ja se ottaa päähän. Me voisimme alkaa mököttää tällaisessa tilanteessa, se olisi perisuomalaista, mutta me emme ala. Ensi viikolla aletaan taas hakea ensimmäistä maalia pitkään aikaan, Valtonen viittasi Sportin yli 120 minuuttia kestäneeseen maalittomaan putkeen.