Sportin tšekkivahvistus Kubalik pisteille heti avausottelussaan: "Meillä on kopissa hyvä tunnelma"

Vaasan Sportin tuore tšekkivahvistus Tomas Kubalik debytoi uuden joukkueensa riveissä Hakametsässä Ilvestä vastaan.

26-vuotias laitahyökkääjä avasikin uransa vauhdilla, kun hän sai syöttöpisteen Ari Gröndahlin iskemään avausmaaliin heti ottelun ensimmäisellä minuutilla.

- Totta kai olen iloinen pisteestä. Ensimmäinen piste lievittää heti paineita omassa päässäni. Minun täytyy kuitenkin vielä parantaa erityisesti sijoittumistani ja opetella meidän pelisysteemiämme. Tämä oli myös vasta ensimmäinen pelini, aion parantaa tästä vielä ottelu ottelulta, Kubalik analysoi omaa suoritustaan.

Loukkaantumisista syksyllä kärsinyt Kubalik pelasi ensimmäisen ottelunsa pitkään aikaan. Se vaikutti myös pelaamiseen.

- Ensimmäinen erä oli minulta hyvä, mutta sitten aloin väsyä, koska en ollut pelannut pitkään aikaan. Saimme kuitenkin kolme pistettä joukkueelle, se on tärkeintä.

Kubalik on suomalaisille kiekkofaneille tuttu mies KalPasta kahden vuoden takaa. Sen jälkeen peliura vei hänet ensin Saksan DEL-liigaan ja sieltä Slovan Bratislavan KHL-joukkueeseen. Miten tie lopulta vei takaisin Suomeen?

- Ennen kauden alkua, kun tein sopimuksen KHL:ään, ajattelin saavani jälleen mahdollisuuden huipputasolla. Kuten sain kaksi vuotta sitten Lev Prahassakin, jolloin kuitenkin loukkaannuin melkein koko kaudeksi. Sitten loukkaannuin tälläkin kaudella, ja päätin, että on parempi vaihtaa joukkuetta.

Voimahyökkääjänä tunnettu Kubalik kuvailee Suomen liigan sopivan hänelle hyvin.

- Tiesin, että Suomen liiga on todella hyvä, ja että nauttisin täällä pelaamisesta. Jokainen luistelee täällä hyvin. Pelissä on paljon luistelua ja kovaa kamppailua, täällä on vaikeaa tehdä maaleja.

Eilen joukkueen mukaan liittynyt Kubalik ehti käydä joukkueensa kanssa jäällä kahdesti ennen debyyttiotteluaan.

- Olin mukana harjoituksissa eilen ja tänään aamulla. En tunne joukkueesta ketään entuudestaan, mutta kaikki ovat olleet ystävällisiä ja kopissa on hyvä tunnelma, Kubalik sanoo.

Sport voitti ottelun lopulta maalein 2-4.