Sportin kasvattama MM-kisalaituri jatkaa KHL:n kärkiseurassa

Paluu MM-tasolle. Oskar Osala on nähty Leijonien paidassa kaksissa viimeksi pelatuissa Saksan MM-kisoissa eli seitsemän vuoden välein. Tässä Osala käy lohduttamassa Joonas Korpisaloa Tshekki-pelin käännyttyä tappioksi. Kuva: HSP

Suomi-kiekon voimakkaimpien pelaajien kaartiin lukeutuva Oskar Osala jatkaa uraansa KHL:n suurseura Metallurg Magnitogorskissa. Osala kertoi jatkosopimuksestaan tänään twitterissä.
 

https://twitter.com/OskarOsala/status/872472557190041600


Osalasta on kouliintunut KHL:ssä aloitusten erikoismies, vaikka hänen pelipaikkansa on laita-, eikä keskushyökkääjä. Spesiaalitaidot ovat jalostuneet harjoittelun tuloksena.

Osala kertoi pudotuspelien aikaan Urheilusanomille, minkälaisia hänen ottelupäivän aamutreenien rutiinininsa ovat.

– Joku tiputtaa kiekkoja pelkästään minulle tai mukana on toinen kaveri. Teen 15–20 suoritusta ajatuksella. Ratkaisevaa on taktiikka, ajoitus, voima ja tekniikka, Osala kertoi.

Voimaa Vaasan Sportin kasvatilta todellakin löytyy. Osala tunnetaan yhtenä A-maajoukkueen 2010-luvun vahvimmista pelaajista. Voimaa on pakkautunut 194-senttiseen ja 100-kiloiseen varteen systemaattisen fysiikkaharjoittelun myötä. Kesäajan harjoituskaverina on nähty muun muassa penkkipunnerruksen moninkertainen arvokisavoittaja Fredrik Smulter.

Myös ravintopuolen hyökkääjä on opetellut hoitamaan säntillisesti. Osalaa on jopa luonnehdittu yhden miehen tutkimuslaboratorioksi, jonka säntillisestä syömisestä voisivat monen muunkin lajin urheilijat ottaa oppia.

Alkava kausi Magnitogorskissa on Osalalle viides peräkkäinen. Vuoden jatkopesti kertoo siitä, että vaasalaisen toiveet NHL:ään paluusta elävät yhä voimakkaina.

Toistaiseksi Osalan tilillä on kolme NHL-ottelua. Niistä kaksi tuli kaudella 2008–09 Washingtonin riveissä ja yksi seuraavalla kaudella Carolina Hurricanesin paidassa. Kotimaan Liigassa Osala on nähty viimeksi 2007–08, jolloin seurana oli Espoon Blues.