Sport teki tappiollisen tuloksen

Sport rämpi viime kaudella runkosarjassa, mikä näkyi yleisömäärissä. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Vaasan Sportin viime tilikauden tulos painui 134 344 euroa tappiolle. Joukkue kärsi syksyllä pahoista loukkaantumisista, mikä vaikutti urheilullisiin esityksiin, mikä puolestaan vei katsojia hallilta. Heikkojen otteiden vuoksi irtolippu- ja ravintolamyynti laskivat. Menopuolella kuluja nostattivat myös investoinnit joukkueeseen ja halliin.

Sen sijaan yritysmyynti nousi, ja organisaatio nostatti yritysmyyntiään peräti 20 prosenttia. Liikevaihto nousi 5,1 miljoonaan euroon.

– Paha loukkaantumiskierre näkyi urheilullisen tuloksen lisäksi myös konsernin tuloksessa. Tehdyistä toimenpiteistä huolimatta emme pystyneet kokonaan paikkaamaan ottelutapahtumien heikkoa tuottoa ja sen vaikutusta yhtiön tulokseen. Toki myymällä pelaajia loppukaudella tulos olisi kääntynyt positiiviseksi, mutta siihen emme halunneet ryhtyä, kommentoi seuran puheenjohtaja Heikki Hiltunen Sportin tiedotteessa.

– Vaikka viime kausi oli lievä pettymys, lähdettiin luottavaisin mielin rakentamaan uutta kautta. Joukkueeseen hankittiin tarkasti profiloituja pelaajia, joiden avulla halutaan saada aikaisempaa energisempi joukkue Vaasaan. Myös kausikortti- ja lippuhinnoittelua olemme uudistaneet, jatkoi Hiltunen.

Seuran toimitusjohtajan Tomas Kurténin mukaan Vaasassa pyritään kehittämään toimintaa ensi kaudesta lähtien. Muun muassa ottelutapahtumien kehittäminen alkaa saman tien.

– Toivon mukaan Sportin liigajoukkue pelaa uudessa jäähallissa kaudella 2019-2020 ja silloin meidän toimintaedellytykset parantuvat merkittävästi. Siihen saakka pyrimme tekemään kaikkemme, että liiketoiminta kehittyy ja pystymme olemaan vielä kilpailukykyisempi seura, kertoi Kurtén.