Sport-nuorukainen on ottanut isoja kehitysaskeleita – "Pakko olla tyytyväinen"

Joel Kiviranta iski ammattilaisuransa ensimmäisen hattutempun. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Vaasan Sportin kauden ensimmäinen täysimittainen peli oli lupauksia herättävä. Kun otetaan ajankohta huomioon, on jopa epätavallista, että kiekollinen peli sujui näinkin hyvin.

7-1-voitto KooKoosta oli näyttävä, mutta todellisuudessa suurin syy murskavoittoon löytyi vierailijasta, joka oli jokaisella osa-alueella isäntiä jäljessä.

– Näinkin voisi sanoa. Me liikuimme paremmin ja meillä oli selvästi enemmän kiimaa, Sport-hyökkääjä Joel Kiviranta myönsi.

– Tämä oli kieltämättä hyvä peli meiltä. Me saimme kiekollisesta pelistämme hyviä kokemuksia.

Kiviranta oli ottelun hahmo, sillä vikkeläkinttuinen laituri iski ottelussa kolme maalia ja yhden syöttöpisteen.

– Pakko olla tyytyväinen omaan tekemiseen. Olen viimeksi tehnyt kiekkokoulussa kolme maalia samassa ottelussa, nuorukainen veisteli.

Kivirannan illan kolmas häkki syntyi toisessa erässä läpiajon päätteeksi. Kolmannesta maalista iso kiitos kuuluu joukkuekaveri Olavi Vauhkoselle, joka osasi neuvoa nuorta hyökkääjää, kun plakkarissa oli kaksi maalia.

– Vauhkosen Olavi neuvoi vaihtoaitiossa, että käy nyt lyömässä se kolmaskin. No, seuraavassa vaihdossa sen sitten kävin lyömässä, Kiviranta naureskeli.

Kivirannan tehoilua tärkeämpää oli se, että Sportilla alkaa jo tässä vaiheessa kautta muotoutua toimivia ketjukombinaatioita. Markus Nenonen ja Ville Viitaluoma pelasivat jo viime kaudella yhdessä, kuten pelasivat myös Joonas Komulainen ja Olavi Vauhkonenkin. Heidän ympärilleen rakentuu kaksi toimivaa hyökkäyskolmikkoa, mutta kolmaskin toimiva parivaljakko alkaa hahmottua. Kiviranta ja Antti Kalapudas pelasivat ensimmäisen kerran yhdessä Pitsiturnauksessa, ja KooKoo-ottelussa duo löysi toisensa vaihdosta toiseen. Ketjun kolmas lenkki oli Sam Povorozniouk.

– Tosi hyvä maku jäänyt meidän kentästä. Varsinkin tässä ensimmäisessä täysimittaisessa pelissä huomasi, että peli kulkee, Kiviranta totesi tyytyväisenä.

Kivirannalla alkaa jo neljäs kausi Sportin paidassa, vaikka kyseessä on vasta 21-vuotias pelimies. Hän on tullut tunnetuksi ahkerana työmyyränä, jolta voi odottaa myös pistetehtailua. Shakers-kasvatin kesä on mennyt selvästi nappiin, sillä Kiviranta on pystynyt ottamaan lisäkiloja kroppaansa menettämättä parasta asettaan, vauhtiansa.

– Kiviranta on alkanut syödä enemmän. Nimenomaan oikeita asioita, ja miehelle onkin tullut 2-3 kiloa lisää. Se näkyy kamppailupelaamisessa ja vauhdissa, minkä myötä hän pääsee paremmin maalintekopaikoille, Sportin päävalmentaja Tomek Valtonen avasi.

Valtonen kuitenkin muistuttaa, ettei Kivirannan arvoa mitata aina pisteissä.

– En laittaisi hänen kohdallaan sellaisia pistetavoitteita. Se on helppo sanoa, että joku tekee 40 pistettä, ja sitten jouluna huomaakin, että pisteitä onkin vain kahdeksan. Sitten onkin loppukausi siinä. Kiviranta on meille tärkeä alivoimalla ja viisikkopelissä, mutta totta kai hän toivoo ja me toivomme, että pisteitäkin tulisi.