Vaihtelua Virmasen mökille

Sportin treenipelikausi käynnistyy perinteisesti Pitsiturnauksessa. Yksittäisten ottelutapahtumien kimppuun vaasalaiset hyökkäävät viikon päästä, kun ohjelmassa on kaksi peräkkäistä harjoituskamppailua tanskalaista SønderjyskEa vastaan. 

Suomessa tanskalaisjoukkue tunnetaan lähinnä nimensä erikoisesta kirjoitusasusta, mutta vaasalaisille SønderjyskE on myös mielenkiintoinen pelillinen haaste.

- Se on CHL:ää pelannut, kova joukkue. Ja ennen kaikkea se on ulkomailla, Valtonen kiittelee.

Joukkueen yhtenäisyyden rakentumisen kannalta tekee hyvää olla yhdessä irti normaaleista arkiympyröistä. Leiripaikaksi valikoitunut Vojens ei ole Sportin määränpäänä sattumalta.

- Meille on yhteinen sama sponsori, Danfoss, joka halusi meidät sinne, Valtonen taustoittaa.

Kiekkomaailman kansainvälistymisestä kertoo sekin, että Sportin vastustaja SønderjyskE suuntaa kotipeliensä jälkeen turnausmatkalle Saksaan, missä vastaan asettuvat sveitsiläinen Ambri-Biotta sekä jatkopelissä joko saksalainen tai ranskalainen vastustaja.

Edelliskesinä Sportin yhteenhitsaantumisen tukikohtana on ollut Leppävirta Pohjois-Savossa. Tanskassa ainakin paikallinen murre on erilainen.

- Ollaan oltu siellä Virmasen mökillä. Olen ollut Leppävirralla leireilemässä varmaankin 15 kertaa ja täytyy sanoa, että se on ihanteellinen paikka pitää leirejä, Valtonen kehuu mutta ei tunnu silti olevan pahoillaan, että leiritykseen lähdetään nyt bussin sijasta lentokoneella.

- Voi olla, että käsittelemme joukkueen kanssa tulevan kauden tavoitteenasettelua siellä Tanskassa. Yleensä tavoite on lyöty lukkoon elokuun lopussa, niin että se on ollut kerrottavissa Liigan perinteisessä avaustilaisuudessa, jos joku on kysynyt - ja yleensä sitä on kysytty, Valtonen virnistää.