Sparta Prahan finaalipaikka vastasi toiveita

CHL:n toimistossa oltiin varmasti tyytyväisiä eilen, kun Sparta Praha voitti välierän toisen osaottelun ruotsalaista Växjö Lakersiä vastaan 4–0 ja eteni loppuotteluun selvin lukemin 6–1. Finaali pelataan Göteborgissa seitsemäs helmikuuta.

Frölunda on toinen finalisti kaadettuaan sveitsiläisen Fribourg-Gotteronin yhteismaalein 9–1. Toinen osaottelu päättyi sen hyväksi vieraissa maalein 4–0.

Liigan toimistolla on kaksikin syytä olla tyytyväinen Spartan menetykseen. Ensinnäkin Tšekki on nyt kolmas maa, josta tulee finalisti. CHL:n kolmen vuoden aikana ruotsalaisjoukkueet ovat saaneet neljä finaalipaikkaa ja Kärpillä on yksi. Jos Praha onnistuisi vielä voittamaan finaalin, niin toimisto saisi toivomansa ”suuren tarinan”, jolla markkinoisi lisää aika uutta liigaa.

Toinen syy on se, että CHL on Keski-Euroopassa paljon suositumpi kuin pohjoisessa. Praha sai kotiotteluunsa peräti 12 136 katsojaa, joka on ihan toista kuin Växjön hiukan yli tuhat ensimmäisessä pelissä. Tietysti hallien kootkin ovat erilaiset, kun Prahan O2:sen kapasiteetti on yli 17 000, kun Växjön halliin mahtuu vain hiukan yli 5000 katsojaa. Mutta myös Spartan täyttöaste oli ihan toista luokkaa kuin Lakersin.

Myös Fribourg-Gotteronin katsojamäärä 3024 on ihan kohtuullinen huomioiden sen, että sarja oli käytännössä ohi jo ensimmäisen pelin jälkeen.

Spartan ottelu ei ollut niin selvä, kuin luvuista voisi päätellä. Se lähti otteluun yhden maalin etumatkan turvin. Lukas Klimak teki irtokiekosta ensimmäisessä erässä johtomaalin, jonka jälkeen Växjö sai mm. yläriman. Ottelun ratkaisu oli Michal Barinkan siniviivamaali ruuhkan takaa toisen erän puolivälissä. Kaksi viimeistä maaliaan Sparta teki ihan pelin lopussa. Laukaukset kohti maalia olivat kohtuullisen tasan.

Toisessa osaottelussa Sean Bergenheim teki Frölundan ensimmäisen maalin ja sai lisäksi yhden syöttöpisteen.

Frölunda on jo kolmatta kertaa loppuottelussa. Ensimmäisenä vuonna se hävisi Luulajassa ja voitti viime kaudella Oulussa. Nyt se saa ensimmäisen kerran finaalin kotihalliinsa Scandinaviumiin. Se on selkeä suosikki, mutta Sparta on pelannut niin hyvät pudotuspelit, että mitä tahansa voi tapahtua.