Sparta Praha sotkemassa ruotsalaisrintamaa

Sparta Prahan yllättävä vierasvoitto nosti melkoisen epäilyn ruotsalaisfinaaliin CHL:ssä. Toisessa parissa Frölunda on suuri suosikki jatkamaan, mutta Växjö Lakers on tiukan paikan edessä ensi viikon toisessa osaottelussa.

Se pelasi tiukan ja tasaisen ottelun kotonaan Spartaa vastaan, mutta hävisi maalilla, kun loppulukemat olivat 2–1 tšekkien hyväksi. Sparta sai hyvän alun peliin ja johti ensimmäisen erän jälkeen jo 2–0 Martin Gernatin ja Andrej Kudman maaleilla. Se olisi voinut mennä jo 3–0-johtoonkin, mutta melkein pelin lopussa Josh Hennesy teki isännille tärkeän kavennuksen.

Joka tapauksessa yhdenkin maalin johto luo Spartalle hyvät asetelmat toiseen osaan kotona.

Frölunda näyttää vahvasti olevan toinen loppuottelujoukkue, kun se voitti kotonaan sveitsiläisen Friboug-Gotteronin 5–1. Neljän maalin johdon se pystynee vieraissa pitämään.

Ruotsalaisyleisön kiinnostus CHL:ää kohtaa ei vielä näytä kovin suurelta. Frölunda sai Scandinaviumiin vain hiukan yli 4000 katsojaa, kun sen keskiarvo liigapeleissä on yli 9000. Växjön tilanne oli vielä huonompi, kun Vada Arenassa katsojia oli vain 1300, kun liigapelin keskiarvo on hiukan yli 4600.