Sopimus kevääksi – Porseland kiitti HPK-johtoa voittomaalilla

Kuin koti. Ruotsalaispuolustaja Mathias Porseland on löytänyt taas huippuvireen Rinkelinmäellä. Kuva: Juha Tamminen

Ruotsalaispuolustaja Mathias Porseland kiitti HPK:n johtoa kauniisti luottamuksesta.

Hämeenlinnalaiset antoivat testijaksossa olleelle Porselandille joululahjaksi loppukauden kattavan sopimuksen.

Porselandin vastaus tuli heti tapaninpäivänä. Göteborgissa kasvanut pakki ratkaisi HPK:n 3–2-voiton Ilveksestä vain 15 sekuntia ennen jatkoajan loppua.

Kun HPK:n hyökkääjät olivat hukanneet jatkoajalla jo kolme läpiajoa, Porseland otti ohjat omiin käsiinsä ja upotti kiekon upeasti torjuneen Ilves-vahti Hannu Toivosen taakse.

Kesken kauden tulleen Porselandin pistesaldo on komeasti 4+9=13. Hän on HPK:n tehokkain pelaaja ottelumäärään nähden. Kun lisukkeensa on vielä teholukema +9, Hämeenlinnassa hyristään tyytyväisyydestä.

HPK ja Porseland ovat kuin luodut toisilleen. Kun ruotsalainen pelasi HPK:ssa edellisen kerran 2010–12, nämä olivat hänen uransa parhaat kaudet. Ne avasivat KHL-uran.

Ennusmerkit ovat taas hyvät.

Virkistymisen merkkejä näkyi HPK:n kanadalaishyökkääjän Philippe Cornet'n otteissa.

Cornet kasvatti kauden maalimääränsä kahdeksaan ja esiintyi muutenkin pirteämmin kuin joulua edeltävillä kierroksilla.

Siihen löytyi näkyvä selitys. Cornet sai luopua vihdoin näkökenttää rajoittaneesta häkistä. Hän joutui pitämään sitä pitkän tovin kiekon kimmottua yläputkesta kasvoihin. Samalla laituri menetti parhaan teränsä.

Tapanin perusteella Cornet saattaa nousta tulevina viikkoina HPK:n jokerikortiksi.

HPK sai Oula Palveen sairastuvalta takaisin kaukaloon, mutta vastapainoksi loistosyksyn pelannut Juho Keränen putosi vahvuudesta kylkivamman takia. Laituri on sivussa arviolta kaksi viikkoa.

Ilves-voitto nosti kahdella edelliskaudella rämpineen HPK:n liigataulukossa jo neljänneksi. Antti Pennasen luotsaama joukkue on napannut pisteitä jo seitsemästä peräkkäisestä matsista.

Ja mikä parasta – HPK esiintyy Rinkelinmäellä isännän ottein. Pistepotti on karttunut seitsemässä pelissä putkeen. Hämeenlinnan ylpeys jäi nollille viimeksi puolitoista kuukautta sitten (15.11.), kun Tappara haki täyden potin.