SM-liigassa on käynnissä kilpajuoksu viime kauden pörssikuninkaasta – Kristian Kuusela palaa Tapparaan?

Kristian Kuusela oli SM-liigan edelliskauden pistekuningas. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto
Kristian Kuusela oli SM-liigan edelliskauden pistekuningas. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto

Kaudella 2015-16 SM-liigan pistepörssin ja Suomen mestaruuden voittanut hyökkääjä Kristian Kuusela on palaamassa takaisin kotimaiseen liigaan. Kuuselan kintereillä on moni SM-liigaseura.

Kiekkoareenan tietojen mukaan ainakin Kärpät, TPS ja HIFK sekä hyökkääjän viime kauden seura Tappara ovat halukkaita palkkaamaan tehokkaan pelaajan riveihinsä. Kiinnostusta on ollut myös Sveitsin ja Ruotsin suunnalta.

Kiekkoareenan tietojen mukaan todennäköisin vaihtoehto on paluu tuttuun Tapparaan, missä viime kausi päättyi mestaruuteen.

Kuusela siirtyi täksi kaudeksi KHL:n Amur Habarovskiin, mutta mukaan tamperelaishyökkääjä on purkanut sopimuksensa habarovskilaisen seuran kanssa. Venäläisen Sport-Ekspress-lehden mukaan Kuusela on jo palaamassa Suomeen.

Nerokkaasti peliä tekevän rightin laiturin pestaaminen vahvistaisi entuudestaan Tapparan mestaruusmahdollisuuksia. Sarjakärki kohtaa tänään kotiottelussa sarjakolmosen Kuopion KalPan.

Kuusela teki KHL:ssä 52 ottelussa tehopisteet 7+14. Pistepörssin voittoon irtosi 56 ottelun saldolla 20+39=59. Ero kakkoseen eli SaiPan David McIntyreen (16+40) oli kolme pistettä. Tapparan sisäisessä runkosarjapörssissä Kuusela oli ylivoimainen: kirvesrintojen toiseksi tehokkain pelaaja Jukka Peltola kokosi 20 tehopistettä vähemmän kuin Kuusela.

Kultajuhliin päätyneissä pudotuspeleissä Kuuselan saldo oli 17 ottelussa 15 (5+10) tehopistettä. Vain kevään komeetta Patrik Laine kiilasi edelle, hänkin ainoastaan maalieron turvin. Laine latoi 18 ottelussa 10 maalia ja pohjusti 5 maalia.