SM-liiga tekemässä ennätystappiot

Talousvaikeuksissa oleva jääkiekon SM-liiga on vähentänyt toimistoltaan kaksi työntekijää.
Kiekkoareenan tietojen mukaan henkilövähennysten ja pestien päättymisen taustalla on SM-liigan heikentynyt taloudellinen tilanne. Liiga on tekemässä "historiallisen huonon tuloksen". Päättyneen tilikauden tulos julkaistaan lähiaikoina.

Kahden työntekijän lähdöstä uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat. Lehti yksilöi lähtijöiksi viestintä- ja PR päällikkö Antti Pärnäsen ja vastaavan tuottajan Juha Huhdan.

Kiekkoareenan tavoittama Pärnänen kommentoi lähtöään näin:

– Lähden yhteisymmärryksessä ja asiaa on käyty aidosti hyvässä hengessä Liigan toimitusjohtajan Riku Kallioniemen kanssa. Keskustelut ovat olleet molemminpuolisia ja rakentavia, eikä tässä ole hätää suuntaan tai toiseen, Pärnänen kertoo.

Viime viikon lopulla toimistolta poistui vastaava tuottaja Juha Huhta. Kiekkoareenan tietojen mukaan tämä lähtö ei ollut yhtä sopuisa kuin Pärnäsen. Kumpikin nyt vaille työntekijää jäävä toimi lakkautetaan, eikä tilalle palkata uusia työntekijöitä.

Taloudelliset asiat painovat vaakakupissa merkittävästi jo helmikuussa, kun SM-liigan toimitusjohtaja Kimmo Rannisto irtisanoutui tehtävästään. Kujanjuoksun taustalla oli tapahtumaketju, jossa Rannisto sai mahdollisuuden lähteä itse ja lähti. SM-liigan luvialaislähtöinen puheenjohtaja Vesa Puttonen muotoili äkkilähdön syyn Ilta-Sanomissa niin, ”että ehkä Rannisto tunsi luottamuspulaa seurojen puolelta ja päätyi sen vuoksi eroratkaisuun”.

Ero ajoittui samalle viikolla kuin Satakunnan Kansan  kohua herättänyt uutinen Rannistoa kohtaan koetusta luottamuspulasta. Artikkelissa paljastui usean liigaseuran tyytymättömyys, tuotiin värikkäin sitaatein esiin ongelmakohtia ja kritisoitiin puutteelliseksi koettua viestintää. Samalla paljastui, että Ranniston oli tehtävässään niin sanotusti jatkoajalla.