Simon Suoranta säväytti debyytissään patapaidassa

Simon Suorannan luistin liikkui vikkelästi Jukureita vastaan. Kuva: Juhani Liuhala

Porin Ässät kohtasi ensimmäisessä kotiottelussaan tällä kaudella Risto Dufvan luotsaaman Mikkelin Jukurit. Ottelu ei tarjonnut katsojille valtavia kiekkoelämyksiä. Ässät oli lopulta parempi lukemin 2-1 (0-0, 2-0, 0-1). Kotijoukkueen maaleista vastasivat Juha Kiilholma ja Matti Kuparinen. Vieraiden ainokaisen viimeisteli alivoimalla Henrik Koivisto. Jukurit on pullollaan Rauman Lukosta tuttuja pelaajia, mutta yksikään heistä ei ainakaan tiistaina noussut selvästi muiden yläpuolelle.

"Toivottavasti en anna yleisölle ihan vääränlaista kuvaa taidoistani"

Ottelussa eniten yleisöä kohahduttanut tilanne nähtiin toisessa erässä. Siitä vastasi patapaitoihin täksi kaudeksi siirtynyt Simon Suoranta. Hän karkasi alivoimalla puolittaiseen läpiajoon, ja yritti viimeistellä kuuluisalla Peter Forsberg-harhautuksella. Ujutus osui lopulta tolppaan.

- Naurahdin heti sen tilanteen jälkeen, että toivottavasti en anna yleisölle ihan vääränlaista kuvaa taidoistani. Itselleni tuo oli enemmän sellainen kerran urassa tehtävä kokeilu, joka tuli jostain syystä ihan selkäytimestä. Lähellä se oli maaliakin, Suoranta hymyili.

Viime kauden pudotuspeleissä Suoranta joutui sivuun aivotärähdyksen seurauksena, kun Tapparan Stephen Dixon taklasi häntä päähän. Ensimmäiset pelit Porissakin ovat menneet katsomon puolella, vaikka vamma ei ollut enää sama kuin Oulussa.

"Valinta on tuntunut alusta asti oikealta"

- Oli tosi kiva päästä pitkästä aikaa pelaamaan. Mitään haittaa viime kauden aivotärähdyksestä ei ole enää ollut, mutta pikkuvaivojen takia ei haluttu ottaa riskejä ensimmäisissä peleissä. Nyt tuntuu siltä, että olen täydessä pelikunnossa, Suoranta totesi.

24-vuotias hyökkääjä on pelannut tähän mennessä koko liigauransa Kärppien paidassa. Siirto Poriin ei ollut hänelle kuitenkaan vaikea päätös, eikä sitä ole toistaiseksi täytynyt katua.

- Päivääkään en vaihtaisi Kärppien ajasta pois, mutta nyt oli aika kokeilla jotain uutta. Porissa on erinomainen valmennus, ja loistavia tyyppejä pukukoppi täynnä. Valinta on tuntunut alusta asti oikealta, eikä minun täytynyt pitkään miettiä, kun kuulin Ässien kiinnostuksesta, Suoranta paljasti.