Shedden: Toivoisin, että CHL:ää pelattaisiin myöhemmin

Vaikea sanoa, miltä jääkiekkoilijasta tuntuu luistella kunniakierros vieraskaukalossa ja vieraassa maassa – ja vieläpä yksin ilman joukkuekavereita, mutta jos mittariksi ottaa sveitsiläiskonkari Damien Brunnerin, 30, niin aika mukavaa puuhaa se taitaa olla.

Luganoa edustava Brunner ei ole kiekkohommissa mikään eilisen teeren poika, vaan tilillä on lukuisia MM-turnauksia, Sotshin olympiakisat sekä toistasataa NHL-ottelua kolmelta eri NHL-kaudelta Detroitin ja New Jerseyn riveistä. Silti riemu ei ollut tasaantua ottelun jälkeen ollenkaan.

Ex-NHL-pelaaja otti todellakin Tampereen visiitistään kaiken mahdollisen irti ja huudatti Hakametsään saapuneita sveitsiläisfaneja vielä pitkään päätössummerin jälkeen. Koska Lugano kaatoi isäntä-Tapparan 3–1, joutui tv-haastatteluun kakkospaikalta päässyt kotijoukkueen Jani Lajunen seuraamaan Brunnerin ja alppiyleisön riemua ennen kuin pääsi kameran eteen.

– Thank you for coming – kiitos että tulitte, Brunner huuteli faneille vielä pukukoppikäytävältäkin.

Yhtä hymyä oli myös Luganon päävalmentaja, suuri Suomen ystävä ja ex-leijonaluotsi Doug Shedden.

– Kumpikin meistä oli hyvä ja kohtelias isäntä, Shedden hymähti viitaten tämän viikon ottelutuloksiin.

Lugano haki Hakametsästä 3–1-vierasvoiton eli oli täsmälleen saman verran ja vieläpä samoilla lukemilla parempi kuin Tappara tiistaina Sveitsissä. Shedden löysi lääkkeeksi keskialueen tiivistämisen.

– Karvasimme eri tavalla kuin kotipelissä. Oli pakko muuttaa pelisuunnitelmaa, sillä halusimme voittaa. Tappara on hyvin samankaltainen joukkue kuin Suomen A-maajoukkue: hyvin valmennettu, työteliäs ja tarkasti puolustava, Shedden vertasi.

Sheddenillä itselläänkin on kokemusta tavasta, jolla maajoukkue Suomessa pelaa. Hän luotsasi Leijonia kotimaansa MM-turnauksessa Kanadassa 2008, tuloksena oli MM-pronssia – ja paksu nahka. Kritiikkiä tuli kaikenlaista, valtaosa arvostelusta pysyi kuitenkin asiassa eli rajatui pelillisiin asioihin.

– Olen edelleen suuri Suomi-fani, harmaantunut valmentaja vastasi – vaikka Suomi-suhteesta ei edes kysytty.

Sen sijaan CHL :stä kysyttiin. Monikansallinen seurajoukkueiden sarja eli Champions Hockey League on Sheddenin mielestä kova juttu, josta hän uskoo kasvavan vielä nykyistäkin vetovoimaisemman sarjan.

– Pelaajat ja me kaikki olemme erittäin motivoituneita, ja tämä valmistaa erittäin hyvän oman maan sarjan alkamiseen, mutta eiväthän nämä ole mitään harjoituspelejä, vaan todellista kilpailua.

– Toivoisin, että CHL pelattaisiin nykyistä myöhemmin, ei vielä elokuussa. Olen kyllä iso CHL-fani ja uskon, että tästä tulee Euroopan kiekkoiluun iso juttu, ei ehkä yhtä iso kuin jalkapallon Mestarien liigasta, mutta nykyistä suositumpi, Shedden pohti.