Seuravaljakot säilyvät – Leijonat luottaa päiväpelissä tuttuihin koostumuksiin. Katso kentälliset!

Tapparan Henrik Haapala pelasi uransa ensimmäisen A-maaottelun joulukuussa Tshekkiä vastaan. Debyytti onnistui erittäin hyvin. Tänään vastassa on jälleen Tshekki. Ottelu alkaa jo kello 13. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

KHL-seura Amur Habarovskin tamperelaisvahti Juha Metsola on torjuntavuorossa, kun Suomi kohtaa EHT-turnauksen toisessa ottelussaan Tshekin.

Maalivahtien peluutusjärjestys on odotettu, sillä torstaina Venäjää vastaan maalia vartioi Pietarin SKA:n Mikko Koskinen. Venäjän 2–1-voittoon päättynyt ottelu pelattiin Koskisen nykyisessä kotikaupungissa Pietarissa.

Kenttäpelaajien osalta päävalmentaja Lauri Marjamäki luottaa torstain tapaan tuttuihin seuravaljakoihin. Ykkösketjussa yhteys ei tosin ole aivan tämän kauden peruja, sillä SM-liigan pistepörssiä johtavan Henrik Haapalan laituriparin Olli Palolan Tappara-ajoista on vierähtänyt jo tovi. Kaksikon sentterinä pelaa Tomi Sallinen.

Haapalalta mainion läpisyötön saanut Palola viimeisteli komealla harhautuksella Suomen ainoan maalin Venäjää vastaan torstaina.

Kakkosen seura-tutkaparin muodostavat Tappara-laiturit Veli-Matti Savinainen ja Jukka Peltola, keskellä peliä tekee HPK:n Sakari Manninen. Kolmas hyökkäysvitja on JYP-painotteinen. A-maajoukkueen ensikertalaisiin lukeutuvat Antti Suomela johtaa trioa, jonka laidoilla luistelevat seurakaveri Joonas Nättinen ja Pelicansin Antti Erkinjuntti.

Nelosessa HIFK:n luisteluvoimaisen Roope Hintzin laitureina painavat Ässien Jarno Kärki ja Niko Ojamäki. Patakaksikko on siirtohuhuissa yhdistetty vahvasti Tapparaan, tosin vasta ensi kaudeksi. Ässät ei lukeudu niihin joukkueisiin, jotka ovat kevään ja ensi keskiviikon siirtotakarajan lähestyessä hakemassa säästöjä palkkakuluihin.

Pakkipareissa seurakytköksiä ei ole, mutta kun tarkemmin katsoo, tietty maantieteellinen yhteys löytyy. Ykköskentässä KalPan Niko Mikkola ja Jukureiden Miika Koivisto muodostavat savolaisparin, eikä kakkosparin Mikko Lehtosen (KooKoo) ja Mikko Kousan (Pelicans) kotihallien välillä ole kuin lyhyt ajomatka. Sitä tosin on hankala sanoa, onko Lahti–Kouvola-asetelmasta jäällä isoa etua.

A-maajoukkue kohtaa Euro Hockey Tourin Sweden Hockey Games -turnauksen toisessa ottelussaan Tshekin. Suomen tavoin myös Tshekki hävisi torstain ottelunsa. Ruotsi oli kotikaukalossaan parempi lukemin 5–2. Tshekin molemmat maalit viimeisteli Jan Kovar. Metallurg Magnitogorskin hyökkääjä on ollut iskussa myös KHL:ssä. Kauden 57 ottelun saldo 23+40=63 tehopistettä. 

Ottelu käynnistyy Göteborgissa jo kello 13 Suomen aikaa. Yle näyttää Leijonien pelin suorana lähetyksenä TV2 -kanavalla.

Leijonien kokoonpano Tshekki-ottelussa:

Henrik Haapala–Tomi Sallinen–Olli Palola; Niko Mikkola–Miika Koivisto
Veli-Matti Savinainen - 20 Sakari Manninen - 81 Jukka Peltola; Mikko Lehtonen–Mikko Kousa
Antti Erkinjuntti–Antti Suomela–Joonas Nättinen; Ilari Melart–Kristian Näkyvä
Jarno Kärki–Roope Hintz–Niko Ojamäki; Joonas Järvinen–Tommi Kivistö
Mv Juha Metsola (Mikko Koskinen)