Seuraa näitä - Kiekkoareena kokosi viisi pointtia illan Lukko-TPS-otteluun

SEURAA NÄITÄ:

  1. Lukon maalikärki on kanadalaissentteri Aaron Gagnon 13 osumallaan, kultakypärä Toni Koivistolla on koossa 10 maalia. Tomi Kallio on paukuttanut tusinan täyteen ja johtaa TPS:n sisäistä maalipörssiä ennen 10 kertaa osunutta Dave Spinaa.
  2. Pakeista tehokkaimpia viimeistelijöitä ovat olleet Janne Niskala (8) ja Rony Ahonen (3). Myös Jesse Virtasen liigamaaleista voi puhua monikossa, osumia on runkosarjasta koossa kaksi. TPS:n pakkien viimeistely on ollut vaisumpaa. Henrik Tallinder ja Harri Tikkanen ovat laukoneet kaksi kaappia mieheen. Kokoonpanossa 17 ottelussa esiintyneen Petteri Nummelinin tilillä on epänumppamaisesti vasta yksi osuma.
  3. TPS:n maalivahtiasetelma on kutkuttava. Oskari Setänen ja Teemu Lassila ovat vuorotelleet veräjällä, kun Aleksander Georgijev on ollut Venäjän U20-joukkueen mukana nuorten MM-kisoissa. Tilastollisesti Setänen ja MM-kultavahti Lassila ovat tasavahvoja. Lassila on niukasti edellä päästettyjen maalien keskiarvossa (2,04–2,1), mutta euralaisvahti Setäsellä on niukasti parempi torjuntaprosentti (92,45) kuin konkari-Lassilalla (91,83).
  4. Lukon kivikova ylivoima on ase, jolla tasaisia otteluja käännetään. Raumalaisten pakkopeli (21,14 %) on Liigan kolmanneksi tehokkainta JYPin ja Pelicansin jälkeen. TPS on tilastossa seitsemäs prosentilla 19,33, mutta joutuu nyt tuleen ilman yv:n aivojaan Perriniä. Määrässä mitattuna ero on kolme, Lukko on tehnyt yv:llä 26, turkulaiset 23 maalia. Alivoimassa Lukko on sarjan paras: prosentti 88,07 on kova.
  5. Lukko on tehnyt tällä kaudella viisi alivoimamaalia. KalPa ja HIFK ovat olleet vajaalla yhden osuman verran ahneempia eli osuneet kuudesti.