Selin poistuu ylpeänä TPS:stä: "Tottakai jäi kesken"

Ari-Pekka Selin päätti päävalmentajakautensa TPS:ssä tyylilleen uskollisena: suoraselkäisesti, rehellisesti ja selittelemättä. kuva: Europhoto/Jukka Rautio

TPS:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin antoi kasvot koko TPS:n joukkueelle, kun turkulaiset olivat taipuneet HIFK:lle kuudennen puolivälierän jatkoerässä. Vain minuutteja Mika Partasen voittomaalin jälkeen Selin seisoi suoraselkäisenä ja kertoi näkemyksensä TPS:n kaudesta rehellisesti ja selittelemättä.

–Vähän tietysti jäi spekuloitavaa koko ottelusarjasta, mutta niinhän se aina näissä sarjoissa on. Tämä sarja päättyi nyt näin, ja tämän joukkueen matka samalla. Olen hemmetin ylpeä ja kiitollinen joukkueelle ja valmennustiimille siitä tuesta, jonka olen tämän TPS-projektin aikana saanut, Selin kertoi.

Selinin taival TPS:n päävalmentajana päättyi samalla sekunnilla, kun Partanen löi pelin poikki jatkoerässä. Ottelun jälkeisissä puheissa olikin normaalia enemmän tilinpäätöksen tunnelmaa.

–Nyt on pöytä katettu. Tästä on vähän erilaista jatkaa kuin vuonna 2015, jolloin minä otin tämän homman vastaan. Toki tässä on myös loistavia pelaajia, Tomi Kallio ja Henrik Tallinder etunenässä, jotka lähtivät talkoisiin mukaan. Se riitti tähän asti.

–Tavoitteena oli, että kolmessa vuodessa pelataan finaalipaikasta ja mestaruudesta. Sitä projektia jouduttiin nopeuttamaan kahteen vuoteen. Se riitti nyt tähän pisteeseen, Selin summasi.

Selinillä oli kaksivuotisessa pahvissaan vielä optiovuosi ensi kaudesta, mutta TPS ilmoitti jo aikaisessa vaiheessa, että se jää käyttämättä.

–Tavoitteet oli asetettu kolmen vuoden päähän. Tottakai siinä mielessä jäi kesken, jos tätä sarjaa katsoo. Tämän kauden runkosarja oli mahtava suoritus joukkueelta.

–Jokainen voi tehdä johtopäätökset siitä, olimmeko etuajassa. Ne johtopäätökset on aika helppo tehdä, Selin totesi.

HIFK-sarjan Selin summasi rehellisellä tyylillään onnittelemalla voittajaa.

–Nämä sarjat löytävät aina oikeat voittajat, nytkin pelattiin jo kuudes peli. Toki ottelusarjassa oli huonoja eriä. Lisäksi oli se neljäs peli Helsingissä, jossa meillä oli jatkoerissä ylivoimalla hetkemme, mutta emme käyttäneet niitä. Sitten tietysti heikot kaksi erää keskiviikkona Turussa.

TPS sai pelata ison osan kaudesta terveenä, mutta pelätyt loukkaantumiset osuivat sitten kevätpuolelle tärkeille hetkille.

–Kaikilla on loukkaantumisia, mutta jos huomioi, että meiltä puuttui lähtötilanteeseen verrattuna Ilkka Pikkarainen, Curtis Hamilton, Tadas Kumeliauskas ja Dave Spina, niin kyllä he kelpaisivat monelle joukkueelle. Vielä viimeisessä pelissä Erik Thorell sai kiekon kasvoihinsa ja putosi kokoonpanosta.

–Mutta nämä jutut ovat sellaista spekulaation spekulaatiota. Parempi, kun ei liikaa selittele. Tämä kausi on nyt analysoitu, Selin lopetti.

Vain hetkeä myöhemmin pettyneen TPS-joukkueen bussi kaartoi pois Helsingin jäähallin pihasta vain muutama tovi ratkaisumaalin jälkeen.