Selänne edelleen kysymysmerkki

 

 

Nähdäänkö Teemu Selänne Oulussa pelattavassa hyväntekeväisyysottelussa 11.8. 2017? Kuva Sotshin olympialaisista 2014. Kuvaaja: Jukka Rautio/Europhoto.

Oulussa elokuun 11. päivänä kello 18.30 alkaen pelattavassa historiallisessa alumnien kohtaamisessa joukkueiden lopulliset kokoonpanot ovat lähes viimeistä silausta vaille pystytty lyömään lukkoon. Hyväntekeväisyystapahtumassa jäällä nähdään valtavat määrät tähtien tuiketta niin entisten kuin nykyisten huippuammattilaisten voimin.

Suurin kysymysmerkki liittyy Suomen kiekkoilun kaikkien aikojen valovoimaisimpaan tähteen Teemu Selänteeseen, joka ei vielä ole tehnyt lopullista päätöstään, mutta on tapahtuman yhdyshenkilön Pekka Arbeliuksen mukaan ”antanut alustavan lupauksensa”.

– Lopullisen päätöksen hän on luvannut antaa Hämeenlinnan Vanajanlinnassa heinäkuun 26. päivänä pidettävän Hockey Golfin yhteydessä. Minulla on sellainen sormituntuma, että kyllä Teemu tulee, Arbelius visio.

Selänteen lisäksi Arbeliuksen toivomuslistalla ovat Kärppien kasvatit ja Nashville Predatorsin NHL-ammattilaiset Pekka Rinne ja Miikka Salomäki.

– Lopullista vahvistusta sieltäkään päästä en ole vielä saanut. Paidat on joka tapauksessa painettu valmiiksi, Arbelius taustoittaa.

Arbeliuksen mukaan moni on ihmetellyt, miksi Kärppä Alumnin joukkueesta puuttuu kärppälegenda Reijo Ruotsalaisen nimi.

– Hän on tapahtuman aikana Floridassa jossain valmennukseen ja tai kiekkokouluun liityvän asian vuoksi. Samassa, missä Olli Jokinen, Arbelius tietää.

Ikäkumppanit, 19-vuotiaat Patrik Laine (vas.) ja Jesse Puljujärvi pelaavat Oulussa elokuussa, mutta eri joukkueissa. Kuva U20 MM-kisoista 2016 Helsingistä. Kuvaaja: Jukka Rautio/Europhoto.

Liiga Alumnin joukkue vilisee huikeaa NHL-laatua; Patrik Laine (Winnipeg Jets), Mikael Granlund (Minnesota Wild), Markus Granlund (Vancouver Canucks), Joonas Korpisalo (Columbus Blue Jackets), Antti Raanta (Arizona Coyotes), Julius Honka (Dallas Stars)...

"Oman nostalgiapläjäyksensä tuovat 1981 mestarijoukkueen valmentajat Kari Mäkinen ja Olli Lahtinen."

Entisaikojen pelaajatähtiä edustavat muun muassa Jere Lehtinen, Jere Karalahti, Jyrki Lumme ja Veli-Pekka Ketola, joka on joukkueen kapteeni.

Kärppä Alumnista löytyy vain yksi yksi nykykärppä; kapteeni Lasse Kukkonen. Itseoikeutetusti joukkueessa ovat mukana Jesse Puljujärvi (Edmonton Oilers) ja Sebastian Aho (Carolina Hurricanes). Lisää mielenkiintoa tuo ennnenaikaisesti vakavan loukkaantumisen vuoksi uransa päättäneen Joni Pitkäsen (ex Carolina Hurricanes) läsnäolo.

Vuoden 1981 mestarijoukkueesta mukana ovat maalivahti Ari Hellgren, puolustajat Hannu Jalonen, Juha Tuohimaa ja Veikko Torkkeli sekä hyökkääjät Pekka Arbelius ja Jouko Kämäräinen. Oman nostalgiapläjäyksensä tuovat mestarijoukkueen valmentajat Kari Mäkinen ja Olli Lahtinen.

– Nyky- ja veteraanipelaajien otteluita pelataan limittäin, mutta täytynee pitkittää jotain vaihtoa niin, että pääsisi Aho ja Puljujärven kanssa vähän kokeilemaan. Näin leikillisesti sanottuna, Arbelius myhäilee.

"Ottelun jälkeen pidetään loppubanketti, jossa huutokaupataan pelaajien mailoja ja paitoja. Pelaajat jakavat nimmareita, ja aikaa on, sillä bussi kaupunkiin lähtee vasta kello 23."

Otteluaika on suora 2x30 minuuttia, minkä jälkeen pidetään NHL-tyyppinen nopeusluistelu- ja tarkkuusammuntakisa.

– Jo ennen ottelua kello 17 alkaa pre game, jossa kärppäklubille tulee valmentajia ja pelaajia; muun muassa Markus Nutivaara, joka ei saanut Columbukselta pelilupaa.

Ottelun jälkeen pidetään loppubanketti, jossa huutokaupataan pelaajien mailoja ja paitoja. Pelaajat jakavat nimmareita, ja aikaa on, sillä bussi kaupunkiin lähtee vasta kello 23.

– NHL-pelaajien puolesta en nimmareita tietenkään pysty lupamaan. Jokainen heistä tekee oman ratkaisunsa.

"Osa tuotosta siirretään valtakunnalliseen Alumnin Tukisäätiöön, josta voidaan myöntää varoja entisten pelaajien peliuran jälkeisiin kriisitilanteisiin, kuten muun muassa vakavan päihderiippuvuussairauden hoitamiseen."

Tapahtuman lipunmyynti on sujunut jouhevasti.

– Tarkastin viikko sitten tilanteen, ja silloin lippuja oli myyty vähän yli 3000. Uskon, että halli saadaan myydyksi loppuun (6614), Arbelius toteaa.

Lippuja myydään kärppätoimistolla ja netissä Ticketmasterissa. Myös Arbeliukselta itseltään voi kysyä lippuja, mutta ”mielellään isompia määriä ja paketteja”.

Raksilan areenalla pelattavassa tähtisikermien kohtaamisessa Oulun Kärppäyhteisö (Kärpät Oy, Kärppä-säätiö, Oulun Kärpät 46 ry ja Kärppä Alumni) järjestää yhteistyössä Liigan Alumnin ja Liigan Tukisäätiön kanssa hyväntekeväisyystapahtuman, jonka tuotto tuotto menee kokonaan hyväntekeväisyyteen. Pääosalla varoista perustetaan Alumnin Tukisäätiöön erillinen Oulun-rahasto, jonka kautta varoja voidaan käyttää vähävaraisten nuorten ja lasten kiekkoharrastuksen tukemiseen.

Osa tuotosta siirretään valtakunnalliseen Alumnin Tukisäätiöön, josta voidaan myöntää varoja entisten pelaajien peliuran jälkeisiin kriisitilanteisiin, kuten muun muassa vakavan päihderiippuvuussairauden hoitamiseen.

Oulun-ottelu on laatuaan ensimmäinen, mutta tapahtumasta on tarkoitus tehdä perinne. Vuoden kuluttua tähdet tuikkivat Raumalla.

Ottelun leikkimielisyyttä sävyttää muun muassa se, että samalla pelinumerolla pelaavat Jouko Kämäräinen ja Sebastian Aho kuten myös Juha Tuohimaa ja Hannes Hyvönen.

 

Kärppä Alumnin kokoonpano:

Maalivahdit: 2 Ari Hellgren, 32 Tuomas Tarkki ja 35 Pekka Rinne (?).

Puolustajat: 2 Ville Pokka, 4 Hannu Jalonen, 5 Lasse Kukkonen, 6 Ilkka Mikkola, 8 Juha Tuohimaa, 19 Veikko Torkkeli, 25 Joni Pitkänen, 26 Mikko Lehtonen ja 44 Janne Niinimaa.

Hyökkääjät: 8 Hannes Hyvönen, 9 Jesse Puljujärvi, 12 Esa Pirnes, 20 Sebastian Aho, 20 Miikka Salomäki (?), 20 Jouko Kämäräinen, 22 Janne Kuokkanen, 24 Jari Viuhkola, 27 Pekka Arbelius ja 28 Pekka Järvelä.

Valmentajat: Kari Mäkinen ja Olli Lahtinen.

Huolto: Markku Kynkäänniemi.

 

Liiga Alumnin joukkue:

Maalivahdit: 31 Ari Sulander, 32 Antti Raanta ja 70 Joonas Korpisalo.

Puolustajat: 3 Petteri Nummelin, 4 Ossi Väänänen, 8 Sami Niku, 10 Jere Karalahti, 17 Kari Eloranta, 21 Jyrki Lumme, 27 Teppo Numminen ja 60 Julius Honka.

Hyökkääjät: 8 Teemu Selänne (?), 10 Esa Tikkanen, 11 Jukka Porvari, 13 Veli-Pekka Ketola, 18 Mika Alatalo, 26 Jere Lehtinen, 29 Patrik Laine, 60 Markus Granlund, 64 Mikael Granlund, 81 Iiro Pakarinen, 87 Aleksi Saarela, 90 Marko Jantunen ja 96 Mikko Rantanen.

Valmentajat: Hannu Aravirta ja Pentti Matikainen.

Huolto: Neka Haapanen ja Riku Koivunen.

Joukkueenjohto: Hexi Riihiranta ja Pentti Lindegren.

GM: Petteri Lehto.

Alumni president: Juha Rantasila.

Tapahtuman juonto ja haastattelut: Jani Aikio.

Erotuomarit: Arto I. Järvelä ja Jukka Pakaslahti.

 

Edit klo 14.18. Raannan joukkueeksi korjattu Arizona Coyotes.