Savilahti Nagander: "Oma peli on edelleen tallella"

Per Savilahti Nagander on kotiutunut TPS:n takalinjoille hyvin, mutta joukkueen peli on ollut tuloksetonta. Kuva: Europhoto/Jukka Rautio

Runkosarjan kakkospaikkaa jahtaavan TPS:n kone on yskinyt viime kierroksilla, sillä kuudesta viime ottelustaan turkulaiset ovat voittaneet vain yhden.

Se voitto tuli viime lauantaina erinomaisella esityksellä Tapparaa vastaan, mutta muissa lähiaikojen otteluissaan mustavalkoiset eivät ole päässeet keskitalven tasolleen.

Uusin TPS-pelaaja Per Savilahti-Nagander korostaa kuitenkin joukkuekavereidensa tavoin, ettei tilannetta kannata hermoilla, vaikka tiistain 1–2-tappio Pelicansille palautti Tepsin tappioiden tielle.

–Tapparaa vastaan pelasimme todella hyvin. Se osoittaa, että kyllä se oma peli tallella on. Myös Pelicansia vastaan meillä oli hyviä hetkiä, vaikka ensimmäinen erä oli huono, SaiPasta TPS:ään siirtotakarajalla siirtynyt ruotsalainen huomauttaa.

–Ei tässä mitään paniikkia ole. Asiaa on turha pyöritellä sen enempää. Kunhan mennään kentälle ja pelataan lätkää, siinä meidän pelaajamme ovat todella hyviä. Olemme kyllä ajoittain osoittaneet, ettei se peli mihinkään ole tässä ajassa kadonnut.

Savilahti-Nagander on pelannut seitsemän ottelua TPS-paidassa ja uurastanut noin 16 minuuttia per ilta. Luulajalainen hyppäsi kaukaloon jopa etuajassa. TPS:n loukkaantumistilanne pakotti kookkaan puolustajan kehiin aiottua aiemmin, vaikka Savilahti-Nagander poti vielä itsekin päähänsä tullutta pientä tälliä.

Puolustajakolossi on jatkanut pitkälti siitä, mihin aiemmalla liigaurallaan SaiPassa on jäänyt. Pääpaino on oman pään varjelussa, joskin ajoittain tulisesti laukovaa pakkia on aseteltu myös ylivoimakoostumuksiin.

–Jokainen ottelu tuntuu edellistä paremmalta. Pelisysteemissä oli hiukan opettelemista, SaiPan ja TPS:n pelaamisessa on omat eronsa. Nyt asioita ei tarvitse kentällä enää ajatella niin paljon. Voi vain mennä kentälle ja pelata, Savilahti Nagander luonnehtii.

–Toki siitäkin on apua, että Henrik Tallinder ja Erik Thorell ovat joukkueessa. Myös Tomi Kallio puhuu ruotsia. Siitä on paljon hyötyä esimerkiksi palavereissa.

Tallinderin kanssa yhteinen sävel löytyi erittäin nopeasti. Tallinder on AIK:n kasvatti, ja Savilahti Nagander muistuttikin maanmiestään nopeasti uroteoistaan Gnagetin paidassa.

–Huomautin aika nopeasti, että olin mukana joukkueessa, kun AIK voitti Allsvenskanin ja nousi Elitserieniin 2010. Sen jälkeen Tallinder on ollut minulle hyvin ystävällinen, Luulajasta ponnistava Savilahti Nagander nauraa.

Torstain Kärpät-ottelun jälkeen TPS matkustaa lauantaiksi Lappeenrantaan, jossa Savilahti Naganderilla on edessä tunteikas ilta.

–Siitä tulee varmasti erikoinen tunne. En ole koskaan pelannut Lappeenrannassa vierasjoukkueen paidassa, ja tottakai minulla on tunteita SaiPaa kohtaan.

Ruotsalainen aikoo selvitä tästäkin tilanteesta samalla tavalla kuin ilmeisesti kaikista muistakin pelillisistä haasteista.

–Ei kai siinä auta kuin mennä kentälle ja pelata lätkää…