"Sarjataulukko ei valehtele, kautemme on mennyt täysin penkin alle" – KooKoon toimitusjohtajalta selkeät perustelut vaihtokaupalle

KooKoon toimitusjohtaja Sakari Välimaa on joutunut katselemaan seuransa tämän kauden otteluita huolestuneena. Kuva: Pasi Peltola

 

– Sarjataulukko ei valehtele, kautemme on mennyt täysin penkin alle. Rajusta loukkaantumiskierteestä johtuen pelaajabudjetti on mennyt pitkäksi ja tuloksellisesti vaisujen peliesitysten seurauksena ottelutapahtumatuotot jäävät suunnitellusta vajaaksi, KooKoon toimitusjohtaja Sakari Välimaa perustelee sunnuntain suurta pelaajakauppaa.

– Näiden yhteisvaikutus on niin suuri, että sopeuttamistoimenpiteitä on pakko tehdä. Se on tässä hetkessä ikävä, mutta tulevaisuuden kannalta ainut järkevä ratkaisu, Välimaa muotoilee seuran verkkosivuilla julkaistussa haastattelussa.

Viiden pelaajan rotaatiossa Jarkko Malinen, Kai Kantola ja Ryan O'Connor siirtyvät KooKoosta HIFK:n riveihin, Helsingissä pieneen rooliin jääneet Panu Mieho ja Miro-Pekka Saarelainen puolestaan Kouvolaan.

KooKoon tiedotteessa on avattu siirtojen logiikkaa sangen seikkaperäisesti. Liiga-kiekko on liiketoimintaa siinä missä mikä tahansa muukin liiketoiminta-ala, joten jos tuot eivät kata kuluja, on sopeuttamistoimenpiteitä tehtävä.

– Olemme urheiluliiketoimintaa harjoittava osakeyhtiö, jonka tuottojen ja kulujen on oltava tasapainossa. Vain hyvässä kunnossa olevalla taloudella voimme kasvaa kohti Liigan keskikastia, Välimaa painottaa.

– Emme halua pilata yhdessä kaudessa useampaa tulevaa kautta. Näillä ratkaisuilla pidämme huolta ensi kaudesta ja varmistamme sille parhaat mahdolliset lähtökohdat. Kausikortti- ja yritysmyynnin onnistuessa pystymme pitämään pelaajabudjetin samassa tasossa kuin tälle kaudelle.

Pelaajasiirroilla tavoitellut säästöt ovat erittäin merkittäviä. Samalla Kouvolaan saapuvat uudet pelaajat pääsevät antamaan näyttöjä tulevaa varten.

– Nappulakaupan takia emme olisi ryhtyneet muutoksiin. Nyt tehdyllä ja rakenteilla olevilla mahdollisilla muilla muutoksilla saadaan tarvittava vaikutus aikaiseksi. Olemme varmoja, että kannattajamme ja yhteistyökumppanimme eivät halua, että tämän kauden epäonnistumisen lohkaisevan ensi kauden pelaajabudjettia merkittävästi.