Saravon Pekka iski kauden avausmaalinsa ja pääsi ylivoimakentälliseen – "Ei varmaan enää asiaa sinne"

Pekka Saravo aloitti Tapparan maalijuhlat keskiviikkona Vaasassa. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Keskiviikon Sport-Tappara-ottelua oli takana vajaa seitsemän minuuttia, kun ottelun ratkaisumaali näki päivänvalonsa. Tapparan kultakypärä Henrik Haapala löysi syötöllään viivasta peruspakin, joka tottelee nimeä Pekka Saravo. Saravo otti kiekon haltuun, lähetti viuhuvan lyöntilaukauksen kohti Mika Järvisen vartioimaa häkkiä ja nosti kädet ilmaan maalin merkiksi.

Vaasaan saapuneet Tappara-fanit osasivat ottaa kulttipuolustajansa osumasta kaiken ilon irti, ja vähemmän yllättäen faniryhmä alkoi hoilata "Saravon Pekka, Pekka, Pekka, Pekka" -rallia.

– Ei se (laulu) ärsytä, kun fanit sitä laulavat, mutta voin sanoa, ettei se ole enää hetkeen meidän kopissa soinut, Saravo paljasti.

Tappara-puolustajan pitkä kuiva kausi tuli viimeinkin päätökseensä, mutta Saravolle maalinteko ei ole koskaan tärkein asia, joten miehen selästä ei löytynyt ennen Sport-ottelua kuin korkeintaan pienen pieni apinan poikanen.

– En minä ole maalinteosta mitään paineita ottanut, mutta onhan se mukava välillä osua. Nyt voin taas sanoa, ettei kautta ilman maalia, peruspakki iloitsi.

Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola oli jopa niin vakuuttunut luottoratsunsa pelistä, että hän antoi Saravolle ylivoima-aikaa, kun peli oli jo ratkennut. 

– Minulla ei ole varmaan enää asiaa sinne, kun törmäsin tyhjällä jäällä laitaan, Saravo naureskeli.

Mutta fakta on se, että jokainen pelaaja haluaa tehdä maaleja, ja jokainen tehty maali nostaa pelaajan itseluottamusta. Nyt kun Saravon Pekan kauden avausmaali on tehtynä, niin voivatko Tappara-fanit odottaa lisää osumia konkaripuolustajalta?

– Kaikki saa tehdä maaleja, ei sitä ole keneltäkään kielletty, mutta katsotaan, Saravo linjasi vanha tuttu pilke silmäkulmassaan.