Sanoma luopuu tv-oikeuksista – mille kanavalle liiga siirtyy?

Sanoma tiedottaa, että se ei jatka Liigan mediasopimusta vuonna 2018 päättyvän sopimuskauden jälkeen. Sanomalla ja Nelonen Medialla on ollut yksinoikeus kaikkien Liiga-pelien televisiointiin vuodesta 2013.

- Päätimme jättää option sopimuksen jatkamisesta käyttämättä. Sopimus ei uusilla ehdoilla olisi ollut liiketoiminnallisesti kannattava. Meillä on Liigan mediatuotteen kaupallistamiseen markkinan paras asiantuntemus, ja oikealla hinnalla olisimme pitäneet Liigan sisältövalikoimassamme, Nelonen Median liiketoimintajohtaja Kari Laakso kommentoi tiedotteessa.

Nelonen Media näyttää vielä tulevan kauden 2017–2018 kaikki liigapelit. Sanoma kertoo, että se siirtää panostuksia erityisesti kotimaiseen viihteeseen.

- Liigasta luopuminen oli meille strateginen päätös. Se antaa Nelonen Medialle lisää taloudellista liikkumatilaa ja parantaa mahdollisuuksiamme investoida erityisesti kotimaiseen viihteeseen. Tavoitteenamme on kiihdyttää merkittävästi kasvua sekä Ruudussa että televisiokanavilla, Laakso toteaa.