Sandell: "Minulle paljon enemmän kuin harjoituspeli"

Tamperelainen kiekkokausi polkaistaan perjantaina toden teolla käyntiin, kun Ilves ja Tappara iskevät yhteen Tampere Cupissa.

Hakametsän kahden seuran osumisessa vastakkain on kyseessä vähän samanlainen "arvonta" kuin Pitsiturnauksessa, missä koko kiekkokansa tietää monen vuoden kokemuksella, että satakuntalaiset kiistakumppanukset iskevät kesän derbyssä yhteen aina samalla varhaisella kellonlyömällä.

Ilveksen ja Tapparan kohtaamisessa kellonlyömä on suomalaisittain melko myöhäinen. Kiekko tippuu jäähän vasta iltakahdeksalta.

"Kun Tappara on vastassa, se sytytyttää aina."


– Se on ihan sama, koska pelataan. Kun Tappara on vastassa, se sytytyttää aina ja tuo otteisiin sopivan puristuksen. On kyllä todella hienoa päästä pelaamaan, ja kun vastus on noin kova, näkee myös vähän, missä mennään, Sandell hehkuttaa.

Hänen kohdallaan hehkutuksia ei voi pitää PR-puheena tai ottelun markkinointina. Hyökkääjä on aidosti tohkeissaan päästessään tositoimiin pitkän tauon jälkeen. Viime kauden liigapelien määräksi jäi vaivaiset kahdeksan, kun pitkään kiusannut jalkavamma pakotti Ilves-kapteenin sivuun jo varhain lokakuussa.

Kun tietää, milla intensiivisyydellä ja antaumuksella pitkän linjan ilvesläinen on  joukkueensa otteisiin suhtautunut, sivussa oleminen tuntui kapteenista erityisen pahalta. Siksi paluu yli kymmenen kuukauden pakkolevon jälkeen on erityistapaus.

– Vaikka kyseessä on harjoituspeli, minulle se on paljon enemmän. Pelaamaan pääseminen on pelkästään hienoa, en osaa yhtään jännittää. Sitä en tiedä, miten menee, mutta ainakin olen innoissani, Sandell sanoo.
 

"Pelaamaan pääseminen on pelkästään hienoa, en osaa yhtään jännittää."

Jos nyt ihan tarkkoja ollaan, Sandell on kyllä jo kesän mittaan nähty kentällä jos ei nyt hampaat irvessä, niin ainakin ihan semivakavalla urheilumielellä. Laji tosin on ollut eri kuin on yleensä totuttu näkemään.

– Olemme pelanneet aika paljon tennistä. Pelasimme sellaisen Nokia Cupin, missä pelimuotona oli nelinpeli.

Keskikesällä sille löytyi hyvin aikaa, kun kiekossa oli kuuden viikon omatoimijakso, nokialaislähtöinen kiekkoilija kertoo.

Sandell löi palloa monivuotisen seurakaverinsa Antti Kangasniemen parina. Kaksikko tosin löysi parempansa ennen kaveriporukan turnauksen huipennusta.

– Tie nousi pystyyn, mutta emme me nyt hampaat irvessä pelanneet. Hauskanpitoa ja hyvää peliä, mutta ei mitään Wimbledonin vakavuutta.

Eli peliasun ei tarvinnut olla kokovalkoinen?

– Ei, kyllä kentälle sai mennä ihan Ilveksen t-paidassa, Sandell hymähtää.

Sandellin ja monen muun tamperelaiskiekkoilijan kaveripiiristä löytyy toki todellisia Wimbledon-menestyjiäkin.

Kiekkoporukoissa vapaa-ajallaan viihtyvä Henri Kontinen pääsi nostelemaan kesällä himoitun Wimbledonin voittopystiä sekanelinpelissä. Kaverin menestys on pantu kiekkoporukoissa ilolla merkille.

– Todellakin. Henri on pärjännyt hienosti. Oltiin kyllä aika innoissamme, kun se voitto tuli, Sandell kehuu.

Oman turnauksen nelinpelikarkeloista putoaminen saattoi olla ammattilaiskiekkoilijan arjen kannalta ihan hyvään saumaan. Ilveksen treenit ovat pitäneet Sandellin kiireisenä viimeiset puolitoista viikkoa, ja Kangasniemi puolestaan suuntasi pohjoiseen tehtyään sopimuksen haaparantalaisen Asplövenin kanssa. Ruotsin kolmostasolla pelaava seura hakee nousua paljolti suomalaisvoimin, riveistä löytyy lähes kymmenen suomalaista Antti Uitosta Antti Ylöseen ja Jesse Rohtlasta Olli Julkuseen.

Joukkuetreeneissä Sandell on nähty keskushyökkääjänä, ja jos harjoituksissa nähdyt kokoonpanot pitävät paikkansa, ketjukavereina Tapparaa vastaan luistelevat uusi ulkomaalaispelaaja Mitch Wahl ja Teemu Rautiainen.

Tampere Cup:
Perjantaina 12.8. klo 16.30 HIFK–TPS ja klo 20.00 Tappara–Ilves
Lauantaina 13.8. klo 14.00 Ilves–HIFK/TPS, klo 18 Tappara–HIFK/TPS  *)

*) tamperelaisten ottelujen ajankohdat eivät muutu eli pitävät lauantaina paikkansa riippumatta siitä, kumpi kaksikosta on finaalissa ts. voittaa perjantaina.