SaiPan Kurosella kummallisten maalien ilta – katso video!

Toisen polven liigakiekkoilija Mikael Kuronen kertoi runsas viikko sitten Kiekkoareenan haastattelussa, ettei tuulettele kasvattajaseuraansa Ilvestä vastaan iskemiään osumia.

Hakametsän illassa tuo sinänsä kunnioitettava periaate oli näkyä tulostaululla. SaiPan hyökkääjä oli vahvasti osallisena avauserän erikoisimmassa tilanteessa, maalissa, jonka näkivät kaikki muut paitsi erotuomarit.

Kuronen nousi oikealta laidalta maalille, ja napautti kiekon vastustamattomasti Ilves-vahti Hannu Toivosen ohi etunurkasta ylähyllylle. Katsomon yläriville asti erotti, että kiekko kävi maalissa ja Toivosen takana, mutta peliväline tuli kumipallomaisella pompulla niin nopeasti takaisin kentälle, ettei aitiopaikalla ollut ja oikein sijoittunut raitapaita Jukka-Pekka Koistisen ilmekään ei värähtänyt. Tai jos värähti, sitä ei sentään ylälehtereille erottanut. 

Tupsukorvien kasvatti Kuronen ei tätäkään osumaansa varsinaisesti tuuletellut, mutta luisteli heti päätuomarin viereen, osoitti kädellään kohti verkkoa ja näytti muistuttavan, että maalit kai lasketaan.

– Näinhän minä sen, että kiekko oli maalissa, mutten viitsinyt siinä tuuletella. Ihmettelin kylllä, kun tuomari ei käynyt heti sitä katsomassa, Kuronen mietti ottelun jälkeen.

Peli jatkui tasoitusosuman jälkeen vielä miltei minuutin, kunnes tuomarit menivät seuraavalla pelikatkolla Simon Backmanin ja Lauri Taiplauksen selkeäsanaisesti "ohjeistamina" tarkastamaan tilanteen videolta. Kävi niin kuin pitikin: maali hyväksyttiin.
 

SaiPan Mikael Kuronen oli maalinsa lisäksi koko ajan näkyvä kasvattajaseuraansa Ilvestä vastaan. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Toisen erän ensi sekunneilla Kuronen sai sitten lyhyeksi aikaa nimiinsä osuman, joka ei hänelle kuulunut.

SaiPa vyöryi heti keskialoituksen jälkeen hyökkäyksensä Toivosen maalin taakse, ja Ilves-kapteeni Tapio Laakso potki kiekon omiin. Osuma kuulutettiin Kuroselle, mutta korjattiin pienellä viipeellä Tomi Leivon "tekemäksi".

– Pomppumaaleja ei ole meille kauheasti tullut, niin kyllä sekin kelpaa.

Ajassa 20.10 tullut maali jäi osuma jäi samalla ottelun voitto-osumaksi. Kuroselle ja muulle SaiPa-väelle voitto maistui mieluisalta, sen aisti myös pukukopista pariin kertaan koppikäytävälle kantautuneista kättentaputuksista.

– Tässä on uitu sen verran syvissä vesissä, että jokainen voitto auttaa meitä. Pinnoja ei ole tullut oikein millään, vaikka mitä on yritetty. Totta kai kolme pinnaa täältä Tampereelta maistuu, Kuronen myönsi.

Kuroselle osuma oli kauden 11:s. Samalla tamperelainen nousi yksin seuransa maalikärjeksi ohi Curtis Hamiltonin.

– Vastuuta on tällä kaudella tullut eri lailla kuin ennen, olen päässyt pelaamaan jopa ylivoimaa, mitä ei ole ennen tapahtunut, kuului selitys.

Tutussa Hakametsän hallissa pelaaminen maistuu yhä erilaiselta kuin muissa kaupungeissa.

– Kun perhe ja kaikki kaverit ovat katsomossa, on kiva näyttää, millaista jääkiekkoa pystyn pelaamaan, Kuronen hymyili.