SaiPan Henry Karjalainen piti lupauksensa isälleen

Henry Karjalaisen hymy leveni ensimmäisen liigamaalin myötä. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

 

Kenties se tapahtui debyytin myötä jo 14. helmikuuta ottelussa SaiPa-Kärpät. Tai sitten se oli totta viimeistään viime torstaina pelissä SaiPa-KooKoo, kun kotijoukkueen 21-vuotias laitahyökkääjä Henry Karjalainen laukoi 52. minuutilla SaiPan lohdutukseksi kavennusmaalin 1-7.

- Olin luvannut isälleni, että minusta tulee häntä parempi jääkiekkoilija, Henry Karjalainen naurahtaa.

Viimeistään se maali riitti todisteeksi, sillä Harri Karjalaisen, 50, kiekkouran huippu oli divaritasolla. Keski-Suomesta kotoisin oleva Harri kotiutui Etelä-Karjalaan, missä edusti 1990-luvun alussa sekä SaiPaa että Ketterää.

- En osaa paljoa isäni urasta kertoa. Ei ole tullut kyseltyä, kuittaa Henry Karjalainen, vaikka Harri oli katsomossa todistamassa sitä ensimmäistä liigamaaliakin.

Henry Karjalaisen tie liigakaukaloihin ei ole ollut helppo, osaltaan varmasti 174-senttisen varren takia. Junioriaikoihin mahtuu keikkoja Imatran Ketterän väreihin. Lappeenrannassa se tarkoittaa yleensä peliajan hakua.

- No, C-junioreissa yhdistelmäjoukkueemme oli Ketterän nimissä. Olen ollut käytännössä aina SaiPan poika. Alakylästä on ollut vain kilometrin matka tekojäälle, jonne livahdettiin nuorempana lähes aina suoraan koulusta, Karjalainen kertoo.

Kaksi viime kautta Karjalainen latoi A-nuorten sarjassa toistakymmentä maalia ja kokosi runsaat 30 tehopistettä talvea kohti. Karjalainen on yksi niistä SaiPan junioreista, joille edustusjoukkueen konttaaminen avasi ovet isoihin peleihin kuin takaoven kautta.

- Mielelläänhän sitä Liigaa pelaa, vaikkei pelipaikka tullutkaan ihan toivotulla tavalla. Ekat treenit edustuksessa olin mukana kesän lopulla. Helmikuussa kutsu kävi uudestaan.

Kymmenen peliä ovat tuoneet avausmaalin ja keskimääräisen peliajan 14.48. Kahteen kertaan peliaika on ylittänyt 18 minuuttia.

- Ei tämä nyt taida ihan läpimurto liigatasolle vielä olla, mutta pikkuhiljaa alkaa tuntua kuin oltaisiin töissä. Tavoitteena on ollut löytää tästä hommasta elanto, sanoo merkonomi ja viisivuotiaan tyttären isä.