SaiPa vahvisti kanadalaishyökkääjän sopimuksen

Yhtä keskushyökkääjää useamman viikon etsinyt SaiPa vahvisti tiistaina tehneensä sopimuksen kanadalaisen Cody Kunykin kanssa.

Lappeenrantalaisseura on tehnyt kautta 2017-2018 koskevan sopimuksen vasen käsi alhaalla pelaavan keskushyökkääjä Cody Kunykin kanssa. 27-vuotias kanadalainen pelasi viime kauden pääosin farmiliiga AHL:n Utica Comets -joukkueessa. Hän on urallaan pelannut 130 AHL-ottelua tehopistein 25+38=63. Vyöllä on myös yksi NHL-ottelu Tampa Bay Lightningissa. Kunyk pelasi opiskeluaikanaan vahvan nelivuotisjakson Alaskan yliopistossa (148 ottelua 60+73=133 pistettä).

Euroopan suurempi kaukalo ei ole Kunykille vieras. Hän pelasi kaudella 2015-2016 tanskalaisen Gentofte Starin kapteenina 27 ottelua yli pisteen ottelukeskiarvolla (13+16=29).

Kunyk oli menossa loppukesästä 2015 Saksaan Wolfsburgiin, mutta sopimus purettiin kolmen viikon jälkeen. Vajaa kuukausi sitten tiedotettiin Kunykin sopimuksesta tulevaksi kaudeksi saksalaisseura Straubing Tigersiin, mutta sekin sopimus purettiin kahdessa viikossa.

SaiPan urheilujohtaja Antti Tuomenoksan mukaan SaiPa saa hyvin liikkuvan kahden suunnan sentterin, joka on pelannut myös laitahyökkääjänä.

- Codylla on hyvä pelikäsitys. Hän on hyvä lisä meidän hyökkäykseen.

Kunyk saapuu suomeen tiistaina iltapäivällä ja on joukkueen vahvuudessa keskiviikon harjoituksissa.