SaiPa ei saa kaukaloon edes täyttä kokoonpanoa!

SaiPan (ja KooKoon) torstaisen pelin pelleilyn nähtyään voisi toivoa jääkiekkoliigaan uutta sääntöä. Jos seura ei viitsi yrittää loppuun asti, voisi olla viisaampaa antaa sille mahdollisuus nostaa valkoinen lippu salkoon ja keskeyttää sarja ennen päätöskierrosten hölmöilyjä.

Tänään TPS:ää isännöivä SaiPa ei saa kokoon edes täyttä miehitystä, vaikka lappeenrantalaisseuran A-juniorienkin kausi on ohi. Luulisi junnuja riittävän sen verran, että pöytäkirjaan löydetään 19 vapaaehtoista kenttäpelaajaa.

Mieleen tulee SaiPaa aiemmin valmentaneen Ari-Pekka Selinin kertoma tarina siitä, miten muiden seurojen valmentajilla oli tapana tervehtiä Seliniä kevään MM-kisoissa toteamalla: ”Laajensitte sitten taas nuorten SM-liigaa yhdellä seuralla.”

SaiPan A-nuoret olivat muutamalla kaudella niin heikkoja, että karsintasarjassa SaiPan ohittanut alemman sarjatason seuran A-juniorijoukkue oli pakko nostaa juniorien pääsarjaan.

Hyökkääjistössään SaiPalla on tänään toki torstaihin verrattuna tuplamäärä SM-liigassa tällä kaudella maalin tehneitä pelaajia, koska laitahyökkääjä Henry Karjalainen avasi maalisaldonsa torstain myöhäisellä kavennusmaalillaan. Toinen maalinteossa tämän talven aikana onnistunut on Elmeri Kaksonen.

SaiPa on ilmoittanut TPS-peliin neljä ketjua ja kolme pakkiparia. Puolustus on periaatteessa kunnossa, koska kuusikosta vain Kasperi Torikka on aloittelija.

Nelosketjua vetää junioripuolustaja Henry Maarnela. Maalin liigaurallaan tehneiden määrä SaiPan hyökkääjistössä on yhä kolme, koska TPS-laina Teemu Lämsä on ilmoitettu loukkaantuneeksi.

SaiPa on ilmoittanut loukkaantuneeksi käsittämättömät 15 pelaajaa!

Seuran sponsorit ovat jakaneet ilmaislippuja, jolloin peliä saattaisi periaatteessa tulla todistamaan täysi katsomo. Torstain tapahtumat nähneenä markkinointitempaus ei taatusti ole hyväksi seuran imagolle.

Veikkaus piti SaiPan ja TPS:n kohtaamisen hämmästyttävästi vedonlyöntikohteenaan, mutta TPS:n kerroin vajosi päivän mittaan. SaiPan kotivoitolla sai aamupäivällä rahansa takaisin 13,5-kertaisina, mutta kello 14 jo 17-kertaisina.