SaiPa aloitti tyhjennysmyynnin – osaomistaja ja kultakypärä Sveitsiin

Jussi Markkanen palaa kevään ajaksi sveitsiläisen Zugin paitaan. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

SaiPa karsii kevään palkkakulujaan luopumalla kahdesta kärkipelaajastaan. Jussi Markkanen ja Matti Järvinen ovat sopineet yhteisymmärryksessä SaiPan kanssa, että heidän kautensa jatkuu Sveitsin pääsarjassa.

SaiPalla ja Markkasella on sopimus myös kaudesta 2017–2018, Järvisen sopimus päättyy kuluvaan kauteen. Molemmat pelaajat siirtyvät NLA:n sarjataulukossa kolmantena olevaan EV Zugiin.

Markkanen pelasi Zuginjärven rannalla neljän kauden ajan ennen paluutaan SaiPaan kaudeksi 2013–2014.

Kolmen eri pääsarjan finaaleissa esiintyneen Markkasen mukaan sopimuksessa on vain voittajia:

– Sveitsiin siirtyminen tuli mahdolliseksi kolmen tekijän ansiosta: Tuohimaan erinomaiset otteet maalilla takaavat SaiPalle hyvän maalivahtipelin jatkossakin. Toisekseen tämä antaa minulle mahdollisuuden tavoitella ensimmäistä mestaruuttani vielä urani viimeisinä vuosina.

Kolmanneksi tekijäksi Markkanen mainitsee osaomistajan näkökulman:

– SaiPa pystyy näin toimien osaltaan turvaamaan tulevan kauden joukkueen rakentamista.

Liiga-SaiPa Oy:n toimitusjohtaja Marko Ekin mukaan toiminnan taloudellinen turvaaminen vaatii vaikeitakin ratkaisuja:

– Zug etsi vahvistuksekseen sekä maalivahtia että keskushyökkääjää osoittaen suurta kiinnostusta Markkasta ja Järvistä kohtaan. Tällä sopimuksella pystymme tarjoamaan kaikkia osapuolia tyydyttävän kokonaisratkaisun. Toki haluamme tarjota myös pelaajillemme tämän hienon mahdollisuuden tavoitella mestaruutta erilaisessa kiekkokulttuurissa, Ek valaisee taustoja.

Virkansa puolesta toimitusjohtaja vakuuttaa, että syömähampaista luopuminen ei ole luovuttamista.

– SaiPa taistelee jatkossakin jokaisessa ottelussa voitosta, ja Playoffs-paikka on tavoitteemme niin kauan kuin se on teoriassa mahdollista, Ek päättää.

Matti Järvinen on lähtöhetkellään sarjajumbon paras pistemies koottuaan 46 ottelussa 9+20=29 tehopistettä. Markkasen tilastot osoittavat 26 torjutun kamppailun jälkeen päästettyjen maalien keskiarvoksi 2,77 ja torjuntaprosentiksi 89,84.